x

10. Turnir rukomet na pesku u Novom Sadu

10. Turnir rukomet na pesku u Novom Sadu

Jubilarni 10. Međunarodnom turniru u rukometu na pesku „NOVI SAD 2016“ na programu je od 23. do 26. juna na Štrandu. Novi Sad će ugostiti najbolje evropske rukometaše i rukometašice na pesku. Takmičiće se učesnici iz Italije, Rusije, Rumunije, Hrvatske i Srbije. Pored toga, prvi put u istoriji biće održan turnir u rukometu na pesku za mlađe kategorije, koji je na programu u četvrtak (23.  juna). Promoteri ovogodišnjeg turnira su proslavljena reprezentativka Jelena Erić Rakonjac i srpski internacionalac Momir Ilić. Ceremonija otvaranja predviđena je za subotu, 25. jun, 16 časova. Finalne utakmice, kao i zatvaranje su na programu su u nedelju 26. juna od 15:30 časova.

Rukomet na pesku poprima sve više simpatija i postaje interesantniji širokim narodnim masama. Bez sumnje, grad Novi Sad je među prvima prepoznao sve čari koju sa sobom nosi peščana čarolija, odnosno Branislav Radišić, koji se pre decenije okuražio i organizovao prvi turnir. Tada su na njega mnogi gledali sumnjičavo, a danas, posle deset godina novosadski turnir u rukometu na pesku, sa predznakom međunarodni, jedan je od najprestižnijih u ovom delu Evrope, na koga rado, pored kvalitetnih ekipa, dolaze i reprezentativne selekcije.

- Iz godine u godinu dolaze nam sve kvalitetnije ekipe, što govori i podatak da će se na novosadskoj plaži nadmetati predstavnici Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Italije, a svakako veliku pažnji privuće i ruski tim Ekatarinodar, aktuelni pobednik Kupa šampiona i finalista završnog Masters turnira u Solunu. Ekipe rado dolaze u Novi Sad, jer pored dobrog rukometa, zabave i druženja, mogu da osvoje i najviše bodova. Naš turnir nosi najviše bodova u BHT u seriji masters turnira, a to je posledica dobrog, kvalitetnog i predanog rada tima mladih ljudi okupljenih u GRSNS, bez sumnje uspešnih budućih rukometnih radnika. Ove godine uz nas je i bivši kapiten srpskih rukometaša Momir Ilić, koji je promoter turnira - rekao je alfa i omega turnira Branislav Radišić.

On podseća da iza ovog projekta stoji Gradska uprava za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, TONS, Gradsko zelenilo.

- Svima njima dugujemo veliku zahvalnost, posebno što su nam dali punu podršku da konkurišemo za Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku za seniore i juniore 2017. godine. Upravo iz tog razloga ove godine turnir ćemo organizovati na tri terena, što je minimum za EP, gde će to biti štih proba svih nas iz organizacije da li smo kadri da se nosimo s velikim zalogajem. Uveren sam da smo sposobni i da ćemo uspešno i ove godine završiti ovogodišnji jubilarni turnir - naglasio je Radišić.

Prvog dana (23. jun) turnira na teren će izaći najmlađi (kadeti i juniori), koji će se takmičiti u mini-rukometu.

- Drago nam je da se prijavilo mnogo ekipa, oko 100 takmičara. Ovo je izuzetno važno da se stvori dobra baza u našoj zemlji, pošto 2018. godine u programu Olimpijskih igara mladih u Bujenos Airesu u Argentini naćiće se rukomet na pesku, gde će učestvovati i naša zemlja - istakao je Radišić.


Datum: 23.06.2016. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...