x

Turnir u streličarstvu Trofej Beograda 2016

Turnir Trofej Beograda 2016 u streličarstvu održaće se ove godine 26. juna na terenu Streličarskog kluba Košutnjak, u ulici Pere Velinirovića 1a. Turnir će početi svečanim otvaranjem u 10 časova, kome će prisustvovati sportski zvaničnici grada Beograda. Na turniru se očekuje učešće najboljih streličara iz Srbije i gostiju iz inostranstva. Dodela medalja najbolje plasiranim streličarima, i tradicionalnih pobedničkih pehara namenjeni takmičarima mlađih uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji koji na turniru ostvare najbolji rezultat, biće u 17 časova odmah po završetku turnira, nakon čega će uslediti i svečani koktel.

Promoter ovogodišnjeg turnira je g-din Suk Dong Eun, trener iz Južne Koreje. Posle briljantne takmičarske karijere, g-din Suk se posvetio trenerskom poslu i danas je jedan od najtrofejnijih svetskih trenera. Kao trener, svoje prvo olimpijsko zlato osvojio je na Olimpijadi u Atini 2004. godine. Četiri godine kasnije,  reprezentaciju Velike Britanije je doveo do četvrtog mesta na OI u Pekingu, a 2012. se sa reprezentacijom Italije ponovo popeo na najviše pobedničko postolje na Olimpijskim igrama u Londonu. G-din Suk je do sada već pet puta boravio u Srbiji kao gost Olimpijskog komiteta i Streličarskog saveza Srbije, i tom prilikom radio sa najboljim srpskim streličarima i njihovim trenerima. Ovog puta, g-din Suk će boraviti u Beogradu od 21. do 30. juna na poziv Streličarskog kluba Košutnjak, koji je prepoznao kao klub sa najvećim infrastrukturnim potencijalom za razvoj streličarstva u čitavom regionu.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i svojim angažovanjem skrenete pažnju javnosti na ovaj, za grad Beograd važan sportski događaj. Planirane promotivne aktivnosti koje će se u sklopu manifestacije Trofej Beograda 2016 održati na terenu Streličarskog kluba Košutnjak su:

  • 24. juna, od 12 do 14 časova: UPOZNAJ STRELIČARSTVO! – manifestacija namenjena ljudima iz medija tokom koje bi imali prilike da gađaju lukom i strelom, i zatim se uz prigodan koktel bliže upoznaju i razmene ideje i iskustva sa streličarskim poslenicima i uvaženim gostom iz Južne Koreje

  • 25. Juna, od 12 do 14 časova: GAĐAJ SA ŠAMPIONIMA! – manifestacija namenjena najmlađim sugrađanima koji će imati priliku da uz naše šampione isprobaju gađanje lukom i strelom

Streličarski savez Beograda i Streličarski klub Košutnjak duguju veliku zahvalnost Gradu Beogradu – Sekretarijatu za sport i omladinu, koji je u značajnoj meri doprineo realizaciji Trofeja Beograda u streličarstvu 2016, obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.


Datum: 23.06.2016. Autor: SK Beograd

PROČITAJTE JOŠ...