x

Kajakaška reprezentacija Srbije otputovala je na Šampionat Evrope u Moskvi

Kajakaška reprezentacija Srbije otputovala je na Šampionat Evrope u Moskvi
Prvog dana takmičenja, u petak, u prepodnevnom programu u kvalifikacijama se takmiče četiri srpske posade: Kristina Bedeč u K1-1000, Strahinja Mladežić u kanuu jednokleku na 1000 metara, Dejan Pajić u jednosedu na 1000 metara, kao i dvosed na 1000m u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić.

U poslepodnevnom programu prvog dana veslaju se kvalifikacije u disciplinama na 500 metara i u četverosedu na 1000 metara. Milica Starović i Simo Boltić veslaju jednosede dok Nikolina Moldovan i Olivera Moldovan veslaju dvosed. Srpski četverosed na 1000 metara vesla u sastavu: Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić, Vladimir Torubarov.

U subotu, drugog dana Šampionata Evrope u prepodnevnom programu se veslaju finala u disciplinama na 1000 metara. Osim takmičara koji mesto u finalu moraju da izbore prvog dana, naći će se i Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek u dvosedu na 1000 metara u kojem se vesla samo finalna trka. U poslepodnevnom programu u kvalifikacijama se takmiče sprinteri: u jednosedu na 200 metara Nikolina Moldovan i dvostruki šampion Evrope, Marko Dragosavljević, dok se u dvosedu takmiče Nebojša Grujić i Marko Novaković.

Poslednji dan, nedelja, rezervisana je za finalne trke. S obzirom da se u trkama na 5000m ne veslaju kvalifikacije, u finalu kajakaškog maratona takmičiće se Kristina Bedeč.

Detaljna satnica za takmičenje u konkurenciji parakajakaša u kojoj se takmiči Vuk Radovanović, biće urađena posle klasifikacije takmičara. Kvalifikacione trke u parakajaku veslaju se u petak od 11.00 časova.
Datum: 23.06.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...