Kajakaška reprezentacija Srbije otputovala je na Šampionat Evrope u Moskvi

Prvog dana takmičenja, u petak, u prepodnevnom programu u kvalifikacijama se takmiče četiri srpske posade: Kristina Bedeč u K1-1000, Strahinja Mladežić u kanuu jednokleku na 1000 metara, Dejan Pajić u jednosedu na 1000 metara, kao i dvosed na 1000m u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić.

U poslepodnevnom programu prvog dana veslaju se kvalifikacije u disciplinama na 500 metara i u četverosedu na 1000 metara. Milica Starović i Simo Boltić veslaju jednosede dok Nikolina Moldovan i Olivera Moldovan veslaju dvosed. Srpski četverosed na 1000 metara vesla u sastavu: Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić, Vladimir Torubarov.

U subotu, drugog dana Šampionata Evrope u prepodnevnom programu se veslaju finala u disciplinama na 1000 metara. Osim takmičara koji mesto u finalu moraju da izbore prvog dana, naći će se i Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek u dvosedu na 1000 metara u kojem se vesla samo finalna trka. U poslepodnevnom programu u kvalifikacijama se takmiče sprinteri: u jednosedu na 200 metara Nikolina Moldovan i dvostruki šampion Evrope, Marko Dragosavljević, dok se u dvosedu takmiče Nebojša Grujić i Marko Novaković.

Poslednji dan, nedelja, rezervisana je za finalne trke. S obzirom da se u trkama na 5000m ne veslaju kvalifikacije, u finalu kajakaškog maratona takmičiće se Kristina Bedeč.

Detaljna satnica za takmičenje u konkurenciji parakajakaša u kojoj se takmiči Vuk Radovanović, biće urađena posle klasifikacije takmičara. Kvalifikacione trke u parakajaku veslaju se u petak od 11.00 časova.
Datum: 23.06.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...