x

Održan Trofej Beograda u vazduhoplovnim sportovoma

Održan Trofej Beograda u vazduhoplovnim sportovoma

Ovog vikenda, Vazduhoplovni savez Beograda i  Klub vazduhoplovnih sportova „Košava“ organizovali su Trofej Beograda u vazduhoplovnim sportovima na sportskom aerodromu Bikovo u Subotici. Učestvovala je cela reprezentacija Srbije u preciznom sletanju paraglajderom, kao i gosti iz Crne Gore.

       
Nakon tri serije, najbolјi u generalnom plasmanu u preciznom sletanju paraglajderom bio je Dejan Valek, iza njega Slobodan Maletić, a na trećem mestu Dragan Popov. Najbolјa među ženama bila je Milica Marinković, dok su se na podijum popele i Tamara Kostić i Maja Petrić. Prvo mesto je osvojila ekipa MG Mivela, drugo Beli orlovi, a treće Montenegro. Među padobrancima je najbolјi bio Bojan Burger, kojeg su pratili Milan Radojčin i Petar Tomić.

       
„Petak je bio trening dan. U subotu je vetar bio prejak – do 9 m/s. Bez obzira na meteo uslove, koji nam nisu bili naklonjeni veći deo dana, takmičari i lјudi iz organizacije, kao i publika našli su odličan način da se zabave. Organizovano je takmičenje u malom fudbalu i najuspešnija je bila ekipa Belih orlova. U 19 h smo započeli sa takmičenjem i uspeli smo da završimo prvu seriju i započenemo drugu“, priča Slobodan Maletić iz organizacije takmičenja. Sutradan je održana i treća serija u preciznom sletanju paraglajderom, nakon čega su piloti nastavili sa slobodnim letenjem.

     
Maletić, koji je ujedno i selektor reprezentacije u preciznom sletanju paraglajderom kaže da je ovo bilo odlično uvežbavanje reprezentacije pred Evropsko prvenstvo koje nas očekuje u julu u Litvaniji i sa kojeg najavlјuje da se naši piloti vraćaju sa medalјom.


Datum: 28.06.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...