x

Održan odlično organizovan softbol turnir za mlađe kategorije

Održan odlično organizovan softbol turnir za mlađe kategorije

Softbol je u Evropi manje popularan, nego u Americi, Kanadi i Japanu. Ipak, ovaj sport živi i kod nas, zahvaljujući odličnom radu Softbol saveza Srbije. Prošlog vikenda u Inđiji je u okviru promocije softbola,  organizovan softbol turnir za mlađe kategorije. Organizator je bio softbol klub Alligators, a turnir je po broju učesnika do sada najbrojniji u istoriji softbola Srbije. Učestvovalo je čak 12 ekipa (120 dečaka i devojčica). Domaćin je bila OŠ " Jovan Popović ", koja ima veliki teren za američki fudbal, koji je ovom prilikom bio modifikovan za softbol.

Za sjajnu organizaciju velike zasluge idu direktorici škole mr Borki Popović, koja je i svečano otvorila turnir i kojoj je najmlađa igračica Aligatora Dunja Stefanović uručila poklon. Nakon svečanog otvaranja, intonirana je i himna Srbije, nakon koje su nastavljene borbe za medalje. Zbog velikog broja ekipa, utakmice su se igrale na dva terena istovremeno, a čitav turnir je išao u direktnom prenosu na kanalu www.sportuzivo.tv.

Prvo mesto osvojila je ekipa " Alligators " u čijem su sastavu igrali igrači i igračice iz Novog Sada, Bačkog Jarka i Kaća, drugo mesto je osvojila ekipa " Dogs " iz Novog Sada dok je treće mesto osvojila ekipa " Pirates " iz Inđije. Podeljene su i vredne timske i individualne nagrade, a ceo događaj je protekao u veseloj i sportskoj atmosferi. Turnir su pratili i predstavnici opštine Inđija.

Za najboljeg igrača (MVP) turnira proglašena je Irina Spasojević, najbolji udarač je Miloš Miškov, dok je za najboljeg odbrambenog igrača proglašen novajlija Nemanja Stanojević. Za najboljeg novajliju je proglašena Milica Mršo, dok je najbolji trener Jelena Cvetković. - Pokazali smo da softbol ima budućnost. Ova deca iz Inđije, Beograda, Novog Sada, Bačkog Jarka, Kisača, Sremske Kamenice, Sombora i Subotice vredno rade cele godine. I uživali su na turniru. Planiramo krajem avgusta da organizujemo još jednu sličnu akciju u Inđiji. I pokušamo da oborimo rekord koji smo postavili - istakao je Đorđe Mitrović, predsednik kluba Aligators i koordinator rada softbola u Vojvodini.

U Softbol savezu je radno. Prvi trener seniorske ženske reprezentacije Saša Havelka stigla je u Srbiju i započela da vodi treninge. Na aerodromu ju je sačekao rukovodilac sportskog sektora za disciplinu fast pič Predrag Stupar. Srbija će od 15. do 24. jula učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kanadi. A na poziv saveza klubovi su odredili perspektivne softbolašice, koje će od 1. jula imati kamp na Zlatiboru, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
Datum: 27.06.2016. Autor: Ksenija Milošević

PROČITAJTE JOŠ...