x

Reprezentativci se okupili u Železniku

Reprezentativci se okupili u Železniku

U subotu, 6. februara 2016, trening centar Badminton kluba Beograd – sala Tehničke škole u Železniku bila je mesto skupa srpske badminton elite. Oko 50 reprezentativaca i igrača čiji se rad posebno prati, pod budnim okom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira, učestvovalo je na jednodnevnom Trening kampu nacionalnih selekcija. Od 9 časova ujutru pa sve kasnog popodneva igrači i igračice iz osam klubova (BK Beograd, BK Clear – Beograd, BK Novi Sad, BK Zmajevi – Kruševac, BK Ravens KG – Kragujevac, BK Fanatik – Vršac, BK Pančevo i BK Dinamo – Pančevo) bili su pod stručnim skenerom u izuzetno nadahnutoj i radnoj atmosferi u Železniku. U raportu sa ovog događaja Milan Barbir nije krio zadovoljstvo urađenim.


“Imali smo vrlo uspešnu proveru fizičkih, tehničkih i taktičkih sposobnosti svih reprezentativaca i brojnih igrača i igračica čiji se rad posebno prati. Nakon testiranja odrađeni su sparing mečevi u singlu i u dublovima. Glavni utisak jeste da je i ovaj reprezentativni skup pokazao da svi badminton centri u Srbiji sa svojim klubovima napreduju odličnom dinamikom i na pravi način razvijaju svoje igrače. Primetan je sve veći broj mladih nada koje obećavaju respektabilne karijere. Na to smo kao Savez izuzetno ponosni. Sa mnogim igračima obavljeni su individualni razgovori i date su im smernice i preporuke za dalji rad”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije.


Pored njega i igrača i igračica na Trening kampu badminton reprezentacija Srbije prisustvovali su predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović i generalni sekretar Andreja Andrić, kao i treneri iz klubova i to Dragan Antić (Zmajevi), Nikola Mijačić i Igor Šešić (Beograd), Andreja Todorović (Ravens KG), Milica Uskoković (Pančevo), Stanislav Dimitrijević (Fanatik) i Goran Jelesijević (Dinamo).


“I ove godine, kao i svih prethodnih, imamo izuzetno zgusnut kalendar događaja. Od samog početka 2016. krenuli smo udarnički, međutim, pravi izazovi, kako na međunarodnoj tako i na domaćoj sceni, tek slede. Prvi naredni jeste 6th Multi Alarm Hungarian Junior od 11. do 14. februara u Pečuju na kojem će nas predstavljati Luka Milić, Nenad Milošević, Adrija Doder, Mateja Manić i Marija Sudimac. Jedinoj našoj badmintonki u Pečuju ovaj turnir će biti generalna proba za Evropsko prvenstvo za igrače do 15 godina u Kazanju od 19. februara na kojom će učestovati i Sergej Lukić. On je propustio Trening kamp repezentacije zbog male povrede leđa, ali će biti potpuno spreman za šampionat Starog kontinenta. Do kraja ovog meseca očekuje nas i učešće na Austrian Open 2016 gde će igrati senior Dragoslav Petrović, kao i XVIII B i IV C turnir”, istakao je Barbir.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju Trening kampa badminton reprezentacija Srbije.


Datum: 08.02.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...