Reprezentativci se okupili u Železniku

U subotu, 6. februara 2016, trening centar Badminton kluba Beograd – sala Tehničke škole u Železniku bila je mesto skupa srpske badminton elite. Oko 50 reprezentativaca i igrača čiji se rad posebno prati, pod budnim okom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira, učestvovalo je na jednodnevnom Trening kampu nacionalnih selekcija. Od 9 časova ujutru pa sve kasnog popodneva igrači i igračice iz osam klubova (BK Beograd, BK Clear – Beograd, BK Novi Sad, BK Zmajevi – Kruševac, BK Ravens KG – Kragujevac, BK Fanatik – Vršac, BK Pančevo i BK Dinamo – Pančevo) bili su pod stručnim skenerom u izuzetno nadahnutoj i radnoj atmosferi u Železniku. U raportu sa ovog događaja Milan Barbir nije krio zadovoljstvo urađenim.


“Imali smo vrlo uspešnu proveru fizičkih, tehničkih i taktičkih sposobnosti svih reprezentativaca i brojnih igrača i igračica čiji se rad posebno prati. Nakon testiranja odrađeni su sparing mečevi u singlu i u dublovima. Glavni utisak jeste da je i ovaj reprezentativni skup pokazao da svi badminton centri u Srbiji sa svojim klubovima napreduju odličnom dinamikom i na pravi način razvijaju svoje igrače. Primetan je sve veći broj mladih nada koje obećavaju respektabilne karijere. Na to smo kao Savez izuzetno ponosni. Sa mnogim igračima obavljeni su individualni razgovori i date su im smernice i preporuke za dalji rad”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije.


Pored njega i igrača i igračica na Trening kampu badminton reprezentacija Srbije prisustvovali su predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović i generalni sekretar Andreja Andrić, kao i treneri iz klubova i to Dragan Antić (Zmajevi), Nikola Mijačić i Igor Šešić (Beograd), Andreja Todorović (Ravens KG), Milica Uskoković (Pančevo), Stanislav Dimitrijević (Fanatik) i Goran Jelesijević (Dinamo).


“I ove godine, kao i svih prethodnih, imamo izuzetno zgusnut kalendar događaja. Od samog početka 2016. krenuli smo udarnički, međutim, pravi izazovi, kako na međunarodnoj tako i na domaćoj sceni, tek slede. Prvi naredni jeste 6th Multi Alarm Hungarian Junior od 11. do 14. februara u Pečuju na kojem će nas predstavljati Luka Milić, Nenad Milošević, Adrija Doder, Mateja Manić i Marija Sudimac. Jedinoj našoj badmintonki u Pečuju ovaj turnir će biti generalna proba za Evropsko prvenstvo za igrače do 15 godina u Kazanju od 19. februara na kojom će učestovati i Sergej Lukić. On je propustio Trening kamp repezentacije zbog male povrede leđa, ali će biti potpuno spreman za šampionat Starog kontinenta. Do kraja ovog meseca očekuje nas i učešće na Austrian Open 2016 gde će igrati senior Dragoslav Petrović, kao i XVIII B i IV C turnir”, istakao je Barbir.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju Trening kampa badminton reprezentacija Srbije.


Datum: 08.02.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...