Šešić na para-badminton edukativnom kursu

Srpski trener Igor Šešić je od 11. do 13. decembra 2015. učestvovao na Para-badminton edukativnom kursu čiji je domaćin bio holandski grad Venendal. Pored predstavnika Srbije na ovom značajnom kursu Evropske badminton konfederacije pristustovali su učesnici iz još 23 zemlje. 


Prvog dana svi učesnici su ponaosob iznosili svoja saznanja i iskustva u radu sa para-badmintoncima. U subotu su održane pokazne vežbe za svaku kategoriju para-badmintona, kojih ima ukupno šest. Poslednjeg dana Kursa ponovo su bila teoretska predavanja nakon kojih su podeljeni sertifikati polazinicima kursa. Igor Šešić nije krio oduševljenje što je bio deo ovako značajnog trenerskog događaja BEC.


“Prezadovoljan sam što sam učestovao na Para-badminton edukativnom kursu. O veličini ovog događaja najbolje govori podatak da je bilo preko 50 učesnika iz 24 zemlje, a da je dva dana ovaj kurs svojim prisustvom uveličao i potpredesdnik Evropske badminton konfederacije – Portugalac Žoao Matoš, koji je na taj način maksimalno podržao nastojanje da se populariše i ova kategorija badmintona. Uslovi za smeštaj i teoretska i praktična predavanja su bili na najvišem nivou za šta najveće zasluge, pored BEC, ima i domaćin – Holandska badminton federacija”, kazao je Šešić i dodao “Iskustvo i nova saznanja koje sam stekao učešćem na ovom kursu su od neprocenjivog značaja, a trudiću se da ih maksimalno iskoristim u radu sa Željkom Volasom i Zoranom Ješićem, prvim srpskim para-badmintoncima, kao i sa budućim potencijalnim takmičarima u ovoj kategoriji badminton sporta u našoj zemlji.


Inače, para-badminton je uvršćen u program paraolimpijade, a prvi put će se na ovom takmičenju naći na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. S tim u vezi i protekli kurs BEC je organizovan s ciljem da Evropa do 2020. što više populariše para-badminton i da tako bude snažna konkurencija azijskim zemljama u Tokiju. Srbija je već debitovala u para-badmintonu na Evropskom prvenstvu koje je održano prošle godine u Španiji na kojem su igrali Volas i Ješić predvođeni trenerom Šešić. Naredni šampionat Starog kontinenta biće održan u Holandiji 2016.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Igora Šešić na Para-badminton edukativnom kursu u Holandiji.


Datum: 16.12.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...