x

Peruničić primio osvajače medalja na EP u dizanju tegova

Peruničić primio osvajače medalja na EP u dizanju tegova
Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić primio je danas Tamaša i Tivadara Kajdočija, reprezentativce Srbije u dizanju tegova, koji su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za juniore i takmičare do 23 godine, u Litvaniji osvojili jednu srebrnu i tri bronzane medalje.

Tamaš Kajdoči je u konkurenciji juniora osvojio tri medalje: srebrnu u disciplini izbačaj i bronzane u disciplinama trzaj i olimpijski biatlon, dok je Tivadar Kajdoči u konkurenciji takmičara do 23 godine osvojio bronzanu medalju u disciplini izbačaj, što je prva medalja osvojena na nekom evropskom prvenstvu u toj starosnoj kategoriji u istoriji Saveza.  

-Ovo je nastavak odličnih rezultata stipendista Ministarstva omladine i sporta, veliki uspeh za naš sport i pokazatelj da rad i trud daju vrhunske rezultate- poručio je Peruničić. 

On je istakao da je veoma ponosan kada mladi sportisti osvajaju medalje, posebno kada su u pitanju neprofitabilni sportovi, kao i da će Ministarstvo i dalje podržavati talentovane sportiste od kojih u budućnosti možemo očekivati još mnogo novih odličja i dobrih rezultata.  

Prijemu su prisustvovali i predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova prof. dr Milan V. Mihajlović, trener Tamaša i Tivadara Kajdočija Stipan Vert, kao i predstavnici Saveza Srbije za dizanje tegova. 

Na EP u Litvaniji Ervin Rožnjik je u konkurenciji takmičara do 23 godine osvojio četvrto mesto u disciplini izbačaj. Tamaš Kajdoči prošle godine je osvojio prve medalje u istoriji Saveza Srbije za dizanje tegova na Evropskom prvenstvu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih.
 
Datum: 20.10.2015. Autor: Jelena Galamboš

PROČITAJTE JOŠ...