x

Peruničić: Medalje sve pokazuju

Peruničić: Medalje sve pokazuju
Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić organizovao je prijem u Palati Srbija za kik-boks reprezentaciju Srbije koja je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u kik-boksu, u Beogradu osvojila 29 medalja i to: devet zlatnih, šest srebrnih i 14 bronzanih.

- Osvojene medalje pokazuju koliko neko vredi i koliko ulaže truda da bi postigao zapažene rezultate. Čestitam vam na istorijskom uspehu koji ste postigli i želim vam da nastavite istim tempom i da i dalje promovišete našu zemlju na pravi način- rekao je Peruničić.

On je istakao da sistem sporta koji je Ministarstvo uspostavilo pokazuje rezultate, kao i da će se još više unapređivati, kako bi naši sportisti imali što bolje uslove i bili još uspešniji, a Ministarstvo će uvek biti njihov dobar partner na putu do medalja.

Predsednik kik-boks saveza Srbije dr. Borislav Pelević zahvalio se na pomoći i podršci Ministarstvu omladine i sporta, koje je, kako je naglasio veoma zaslužno za uspeh koji su postigli srpski kik-bokseri.

- Na Svetskom prvenstvu koje je Svetska kik-boks federacija proglasila za najbolje organizovano prvenstvo u istoriji Svetske federacije, učestvovalo je 750 takmičara iz 57 zemalja. Srpski sportisti postali su prvaci sveta u ukupnom plasmanu u disciplini K1 i drugi u svetu u disciplini lou kik. Ovo je najveći uspeh srpskog kik-boksa u poslednje 32 godine, koliko i postoji ovaj sport kod nas- istakao je Pelević.

Prijemu su prisustvovali i generalni sekretar i sportski direktor Kik-boks saveza Srbije Petar Petrović i Miodrag Jotić, trener reprezentacije Neven Dondur, kao i osvajači medalja Andi Đurđević, Aleksandar Menković, Danijel Memedovski, Slobodan Mijailović, Stefan Anđelković, Saša Polugić, Saida Bukvić, Ajla Lukač i Jovana Milovanović.

Datum: 13.11.2015. Autor: Jelena Galamboš

PROČITAJTE JOŠ...