Peruničić: Medalje sve pokazuju

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić organizovao je prijem u Palati Srbija za kik-boks reprezentaciju Srbije koja je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u kik-boksu, u Beogradu osvojila 29 medalja i to: devet zlatnih, šest srebrnih i 14 bronzanih.

- Osvojene medalje pokazuju koliko neko vredi i koliko ulaže truda da bi postigao zapažene rezultate. Čestitam vam na istorijskom uspehu koji ste postigli i želim vam da nastavite istim tempom i da i dalje promovišete našu zemlju na pravi način- rekao je Peruničić.

On je istakao da sistem sporta koji je Ministarstvo uspostavilo pokazuje rezultate, kao i da će se još više unapređivati, kako bi naši sportisti imali što bolje uslove i bili još uspešniji, a Ministarstvo će uvek biti njihov dobar partner na putu do medalja.

Predsednik kik-boks saveza Srbije dr. Borislav Pelević zahvalio se na pomoći i podršci Ministarstvu omladine i sporta, koje je, kako je naglasio veoma zaslužno za uspeh koji su postigli srpski kik-bokseri.

- Na Svetskom prvenstvu koje je Svetska kik-boks federacija proglasila za najbolje organizovano prvenstvo u istoriji Svetske federacije, učestvovalo je 750 takmičara iz 57 zemalja. Srpski sportisti postali su prvaci sveta u ukupnom plasmanu u disciplini K1 i drugi u svetu u disciplini lou kik. Ovo je najveći uspeh srpskog kik-boksa u poslednje 32 godine, koliko i postoji ovaj sport kod nas- istakao je Pelević.

Prijemu su prisustvovali i generalni sekretar i sportski direktor Kik-boks saveza Srbije Petar Petrović i Miodrag Jotić, trener reprezentacije Neven Dondur, kao i osvajači medalja Andi Đurđević, Aleksandar Menković, Danijel Memedovski, Slobodan Mijailović, Stefan Anđelković, Saša Polugić, Saida Bukvić, Ajla Lukač i Jovana Milovanović.

Datum: 13.11.2015. Autor: Jelena Galamboš

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...