x

Veliki međunarodni turnir u dizanju tegova

Veliki međunarodni turnir u dizanju tegova

8. Međunarodni seniorski memorijalni turnir “Vladan Mihajlović”, u dizanju tegova održaće se u subotu 24. Oktobra u Inđiji. Ova manifestacija se već tradicionalno nalazi u Kalendaru takmičenja Međunarodne federacije za dizanje tegova i podržana je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Ove godine učešće su potvrdile takmičarke i takmičari iz osam zemalja: Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Izraela, Malte, Rumunije, Slovenije i Turske.


Za reprezentaciju Srbije će nastupati Verica Dušanić i Brigita Lukač u kategoriji takmičarki, a za takmičare Nenad Kužić i Igor Tomić. Osvajači medalja na Evropskom prvenstvu za mlade seniore i juniore braća Kajdoči iz Subotice, uručiće medalje pobednicima.

- Nakon što je Srbija po prvi put u ovom sportu u protekle dve godine osvojila devet medalja na evropskim prvenstvima i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih, borba za reprezentativni dres je postala veoma oštra i nije lako izboriti se za mesto u reprezentaciji Srbije. Zbog toga i možemo očekivati dobre rezultate. I pozivam publiku iz Inđije i okolnih mesta da dođe u halu i uživa ceo dan u ovom atraktivnom olimpijskom sportu - istiakao je Stipan Vert, trener naše reprezentacije


Takmičenje u subotu i počinje u 12,30 h u sportskoj hali u Inđiji.

Datum: 24.10.2015. Autor: Savez za dizanje tegova Srbije

PROČITAJTE JOŠ...