x

Peruničić ugostio predstavnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije

Peruničić ugostio predstavnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije
Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić organizovao je prijem u Palati Srbija za predstavnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije (European University Sports Association) koji su u poseti Beogradu povodom kandidature Univerzitetskog sportskog saveza Srbije za domaćina 5. Evropskih studentskih igara 2020. godine. 

Zvanična komisija EUSA u najvišem sastavu boravi u Beogradu od 17. do 19. marta radi obilaska sportskih i smeštajnih kapaciteta, relevantnih institucija i organizacija, a odluka o domaćinu biće doneta na kongresu EUSA u Vroclavu, u aprilu. 

-Drago mi je što imamo priliku da ugostimo čelnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije. Kandidatura Beograda za domaćina Evropskih studentskih igara 2020. godine sjajna je prilika za promociju Srbije i šansa da se pokažemo kao dobri domaćini. Imamo mogućnosti i uslove za održavanje ovog takmičenja i nadamo se najboljem ishodu u aprilu- rekao je Peruničić. 

On je istakao da je jedan od prioriteta Ministarstva omladine i sporta infrastruktura upravo zbog uslova za organizovanje takmičenja na evropskom i svetskom nivou, kao i da ovakvo masovno takmičenje pozitivno utiče na razvoj sportskog turizma naše zemlje i motiviše i podstiče mlade da se bave sportom. 

Peruničić je poručio da će Srbija, ukoliko bude izabrana biti najbolji domaćin svim takmičarima, da će organizacija, kao i uvek, biti na vrhunskom nivou i da ćemo iz naše zemlje poslati divnu sliku svetu. 

Prijemu su prisustvovali predsednik EUSA Adam Roček, generalni sekretar Matjaž Pečovnik i član IO Ivana Ertlova, kao i predstavnici Univerzitetskog sportskog saveza Srbije: predsednik Siniša Jasnić, generalni sekretar Đoko Čučković, menadžer projekta kandidature Srđan Bošković, izvršni sekretar Dragica Jovanović i prorektor za međunarodne odnose Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.
 
Datum: 19.03.2016. Autor: Jelena Galamboš

PROČITAJTE JOŠ...