x

Peruničić primio žensku kendo reprezentaciju Srbije

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić primio je u svom kabinetu žensku kendo reprezentaciju Srbije koja je na nedavno održanom 27. Evropskom prvenstvu u Makedoniji osvojila srebrnu medalju.   

Ovo je prva medalja na evropskim prvenstvima za žensku reprezentaciju Srbije od kada se ova borilačka veština japanskog mačevanja trenira u našoj zemlji.

-Želim da Vam čestitam na ogromnom uspehu koji ste postigle i timskom duhu, zalaganju i trudu koji ste uložile u ovu medalju. Uveren sam da ćete nastaviti da nižete još veće uspehe i osvajate odličja i na evropskom, ali i na svetskom nivou- rekao je Peruničić vicešampionkama Evrope.  

On je naglasio da dugogodišnji rad i sistem sporta koji je Ministarstvo omladine i sporta uspostavilo i koji se stalno nadograđuje i unapređuje daje rezultate i dodao da će Ministarstvo i dalje podržavati srpski kendo kako bi se još više unapredio njegov razvoj.

Prijemu su prisustvovale reprezentativke: Jovana Marić, Tijana Ćirković, Mila Madžarević, Biljana Stanojević i Slađana Ćorović, kao i generalni sekretar i PR menadžer Kendo saveza Srbije Dušan Nikolić i Vladan Glavonjić, koji su se zahvalili Ministarstvu na podršci koju pruža ovom sportu.
Datum: 13.04.2016. Autor: Jelena Galamboš

PROČITAJTE JOŠ...