x

Peruničić na otvaranju pete sezone projekta Zdravo rastimo

Peruničić na otvaranju pete sezone projekta Zdravo rastimo
Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić prisustvovao je konferenciji povodom početka realizacije pete sezone projekta „Zdravo rastimo“, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i kompanije Nestlé Adriatic, u hotelu Moskva.

Cilj projekta, koji je deo globalne Nestlé inicijative pod nazivom Healty kids (Zdrava deca) je edukacija učenika sedmog razreda osnovne škole o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću.

-Svedoci smo loših navika najmlađih. Rezultati sistematskih zdravstvenih pregleda zabrinjavaju: sve je više gojazne dece ili one sa iskrivljenom kičmom, ravnim stopalima... Naša ideja je da to promenimo. Fizička aktivnost, uz stručnu pomoć trebalo bi da bude dostupna svoj deci, a najbolji način je usvajati je kroz igru, negovanje sportskog duha i edukaciju- rekao je Peruničić.

On je istakao da su u sportu sadržane najviše vrednosti koje bi trebalo naučiti u ranoj mladosti, jer, kako je rekao, samo tako možemo biti sigurni da će nam deca izrasti u dobre i zdrave ljude, u čemu je i smisao ove akcije.

Generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Borisav Stanković zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na podršci i dodao da će u projekat biti uključene 54 osnovne škole, odnosno 4.920 učenika iz 16 gradova Srbije.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvima omladine i sporta i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a edukativne materijale koji će se koristiti u toku trajanja projekta kreirali su stručnjaci nutricionizma i usklađeni su sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „ Dr. Milan Jovanović Batut“.

Datum: 15.10.2015. Autor: Jelena Galamboš

PROČITAJTE JOŠ...