BetWorld247

Peruničić na otvaranju pete sezone projekta Zdravo rastimo

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić prisustvovao je konferenciji povodom početka realizacije pete sezone projekta „Zdravo rastimo“, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i kompanije Nestlé Adriatic, u hotelu Moskva.

Cilj projekta, koji je deo globalne Nestlé inicijative pod nazivom Healty kids (Zdrava deca) je edukacija učenika sedmog razreda osnovne škole o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću.

-Svedoci smo loših navika najmlađih. Rezultati sistematskih zdravstvenih pregleda zabrinjavaju: sve je više gojazne dece ili one sa iskrivljenom kičmom, ravnim stopalima... Naša ideja je da to promenimo. Fizička aktivnost, uz stručnu pomoć trebalo bi da bude dostupna svoj deci, a najbolji način je usvajati je kroz igru, negovanje sportskog duha i edukaciju- rekao je Peruničić.

On je istakao da su u sportu sadržane najviše vrednosti koje bi trebalo naučiti u ranoj mladosti, jer, kako je rekao, samo tako možemo biti sigurni da će nam deca izrasti u dobre i zdrave ljude, u čemu je i smisao ove akcije.

Generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Borisav Stanković zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na podršci i dodao da će u projekat biti uključene 54 osnovne škole, odnosno 4.920 učenika iz 16 gradova Srbije.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvima omladine i sporta i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a edukativne materijale koji će se koristiti u toku trajanja projekta kreirali su stručnjaci nutricionizma i usklađeni su sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „ Dr. Milan Jovanović Batut“.

Datum: 15.10.2015. Autor: Jelena Galamboš

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...