x

Sazidan prvi zidić prve karling hale na Balkanu u centru Surčina

Sazidan prvi zidić prve karling hale na Balkanu u centru Surčina
U Surčinu je položen kamen temeljac ali i sazidan prvi zid nove, jedine na Balkanu, karling hale. Simboličnim zidanjem zida i potpisivanjem cigli Vesne Šalović - predsednice Skupštine opštine Surčin, Kejt Kejtnes, predsednice Svetske karling federacije i Marko Stojanovića predsednika Nacionalnog saveza za karling Srbije, Miodraga Kastratovića, generalnog sekretara i Dare Gravare, potpredsednice kao i članova Upravnog odbora Svetske karling federacije, delegata na 4. Svetskom karling kongresu i reprezentativaca Srbije u karlingu  i drugih funkcionera.

- Nacionalni savez za karling Srbije je realativno mlada organizacija ali je za 10 godina puno toga uspela, čak i da pokrene inicijativu za izgradnju dvorane sa četiri staze uz pomoć opštinskih vlasti Surčina, grada Beograda i Srbije. Nadam se da će sve teći po planu i obećavamim  da ćemo pomoći i da ću kada bude završena hala dovesti svetsko karling takmičenje u Srbiju – rekla je Kejt Kejtnes, predsednica Svetske karling federacije.

Tom prilikom potpisan je predugovor između Vesne Šalović - predsednice Skupštine opštine Surčin i Marka Stojanovića predsednika Nacionalnog saveza za karling Srbije.

- Ovo je izuzetan događaj za opštinu Surčin i grad Beograd. Nadam se da ćemo uspeti da završimo sve poslove oko dobijanja svih potrebnih dozvola u najkraćem roku i da će dvorana, koja može da se koristi i za druge sportske manifestacije biti mesto okupljanja mladih – rekla je Vesna Šalović, predsednica Gradske opštine Surčin.

Prvi čovek srpskog karlinga Marko Stanojević delovao je zadovoljno posle zidanja prvog zidića i potpisivanja predugovora jer će ovom halom Srbija i Beograd biti upisani zlatnim slovima u ovom olimpijskom sportu a ovo je i prva hala za karling na Balkanu, čime će zemlje regiona koje igraju karling dolaziti u Surčin na treninge i pripreme.

- Bilo nam je potrebno 10 godina da karling dovedemo među Srbe. Uveren sam da će za najmanje dva olimpijska ciklusa od otvaranja hale srpski karling igrači konkurisati za odlazak na Zimske olimpijske igre. Četvrtinu potrebnih sredstava obezbedila je Svetska karling federacija, a za ostalo očekujemo podršu grada i Republike – rekao je Marko Stojanović – predsednik Nacionanog saveza za karling Srbije.
Datum: 03.09.2015. Autor: Nacionalni asocijacija za karling Srbije

PROČITAJTE JOŠ...