x

PTJ šampion države

PTJ šampion države
Padobranska ekipa Protivterorističke jedinice - „Grifon“, pobednik je 61. Državnog prvenstva Srbije u klasičnim disciplinama, koje se proteklog vikenda (7-9. avgust) održalo na beogradskom sportskom aerodromu Lisičiji Jarak. 

Oni su kroz discipline skok na cilj i figurativni skokovi, u ukupnom plasmanu iza sebe ostavili Padobransku ekipu Vojske Srbije - „Nebeske vidre“ koja je osvojila srebrnu medalju, dok je paraćinski aero klub „Naša krila“ osvojio bronzanu medalju. 

Tokom tri veoma topla dana, koji su otežavali i rad aviona, 29 srpskih padobranaca, skočilo je osam puta. Realizovano je preko 230 skokova bez i najmanjeg incidenta iako su metereološki uslovi u pojedinim trenucima bili veoma složeni. Upravo ovako zahtevni uslovi, najviše su pogodovali Slobodanu Terziću iz ekipe PTJ – „Grifon“, koji je trijumfovao u generalnom plasmanu. Odmah iza njega sa izuzetno malim zaostatkom, bio je njegov klupski kolega Slobodan Marković, koji je postao vicešampion Srbije. Bronzanom medaljom, ovog puta je morao da se zadovolji Miroljub Janićijević iz PEVS „Nebeske vidre“.

Da padobranstvo nije sport u kojem dominiraju samo pripadnici oružanih snaga, dokazali su Dragan Obradović i Stevan Miletić iz AK „Naša krila“ koji su u disciplini skoku na cilj osvojili prvo i drugo mesto. Trećeplasirani bio je Slobodan Marković. AK „Naša krila“ je u ovoj disciplini osvojio prvo mesto, ispred drugoplasirane ekipe PTJ –„Grifon“ i trećeplasirane ekipe PEVS „Nebeske vidre“.

U figurativnim skokovima prikazana je apsolutna dominacija naših „policajaca“, koji su zauzeli prva tri mesta u redosledu Terzić, Marković i Igor Žmirić.

Zahvaljujem se svim sportistima na fer borbi. Drago mi je da smo uspeli da održimo tradiciju koja traje već 60 godina. Nadam se da će nas u budućnosti biti još više. – izjavio je Nikola Borovac, direktor takmičenja.

Takmičenje na Lisičijem Jarku organizovao je Vazduhoplovni savez Srbije uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Najbolje srpske padobrance već 21. avgusta očekuje Evropsko prvenstvo u klasičnim disciplinama, koje će se održati u bugarskom gradu Montana. Na međunarodnoj rang listi koja broji 49 nacija, naši padobranci se nalaze na 11. mestu, dok padobranke malo bolji rezultat i nalaze se na šestoj poziciji. Ovakvi podaci nam daju za pravo da krajem avgusta od naših nebeskih letača očekujemo lepe vesti. 

Datum: 12.08.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...