x

Milan Panić daruje žutu majicu na Tur od kids

Milan Panić daruje žutu majicu na Tur od kids
Nekadašnji biciklista Partizana i Metalca, Milan Panić, premijer Jugoslavije 1992. -1993.  i uspešni biznismen,  vlasnik firme „MP biomedikls“ iz SAD, biće pokrovitelj žute majice najboljeg na trci „Tur of kids“ koju u subotu i nedelju u Beogradu i okolini organizuju vredni biciklistički radnici kluba Čukarički predvođeni direktorom Nebojšom Popovim. Panić je i predsednik Organizacionog odbora trke.

- Milan Panić uvek ističe sa ponosom  da je bio biciklista i da  je biciklistički sport njegova prva i najveća sportska ljubav – rekao je Boško Palija  predstavnik firme „MP biomedikls“ na konfenciji za medije u hotelu „Ekscelzior“ u Beogradu.-  Uvek naglašava i da je bicikliza sport u kome  svako testira sebe čak i preko granice do kojih može, a ovo kasnije mnogo pomaže u životu i poslu. Ovde će se takmičiti najmlađi i Milan Panić je, zbog toga, sa zadovoljstvom podržao ovu manifestaciju.

Predstavnik gradskog Sekretarijata za sport i omladinu  Novica Todosijević je naglasio da Slavko Gak gradski sekretar za sport i omladinu i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda uvek podržavaju manifestacije u kojima učestvuju mladi sportisti, jer su tako ulaže i u budućnost beogradskog i srpskog sporta:

- Biće ovo, siguran sam, vesela i uspešna trka jer su u pitanju najmlađi biciklisti, dečaci i devojčice do 15 godina. Želim organizatorima mnogo uspeha, a učesnicima lep borovak i druženje u Beogradu.

Marko Živanović, direktor trke se zahvalio Milanu Paniću i Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na podršci bez koje ne bi bilo ni trke i istakao je da su etape veoma atraktivne, posebno prva na Terzijama u subotu od 10 časova:

- Hronometar je najzahtevnija biciklistička disciplina i siguran sam da će gledaoci uživati jer je staza od 1.700 metara veoma brza.  Takođe u subotu voziće se i druga etapa od 32,7 km od Trošarine na Avalskom drumu, popularnom sastajalištu biciklista, preko  Pinosave i Male Ivanče  do Šuplje Stene gde će karavan prenoćiti. Poslednja etapa je u nedelju  od Šuplje Stene  preko Ralje i Trešnje do Sopota od  26,5 km kada će se  možda i  odlučiti pobednika. Molimo vozače automobila da u subotu i nedelju budu pažljivi i strpljivi na pravcima gde će se održati etape. Prijavljeni su biciklisti iz Grčke, Mađarske, Bugarske, Grčke, Kipra, Slovačke... kao i osam srpskih selekcija. U ekipama iz Kipra i našoj ekipi Jednota iz Šida starovaće i devojčice.

Mladi biciklista Čukaričkog Stevan Jovanović koji će učestvovati na trci predao je predstavniku hotela Ekscelzor Jeleni Ivačković plaketu u znak zahvalnosti za saradnju. Nebojša Popov generalni sekretar trke i direktor kluba Čukarički, koji je organzator, zahvalio se na podršci Sekretraijatu za sport i omladini Beograda,  gradskoj Opštini Sopot i Biciklistikom savezu Srbije, kao i firmama koje su pomogle trku: „MP biomedikl“, Festina, Stevčevič ko, Aerodom ketering, Mekdonalds, TTK, Ledžend,  SBB,  SROC Vračar, Hotel Moskva, Beorol, Knez petrol, JKP zelenilo Beograd, Banem, Adidas, Ekogum, Sportzon, Cvećara Rouz hil,  Print uan, Tehnomanija, Eliksir natura,  Umetničkoj livnici Braće Jeremić...

- Posebnu zahvalnost dugujemo  Dušanu Rafailoviću gradskom sekretaru za saobraćaj koji nam je mnogo pomogao da hronometar održimo na Terazijama u srcu Beograda – rekao je Nebojša Popov.- Očekujemo da publika uživa u majstorijama najmlađih biciklista a za njih smo spremili i brojne nagrade. Uz nas će biti i ekipe Doma zdravlja dr Ristić i Medigrupe. 

Datum: 24.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...