x

Vinogradi, vetrovi i paraglajding

Vinogradi, vetrovi i paraglajding
U Vršcu danas (24.04) počinje međunarodno takmičenje  u paraglajdingu “Vršac open - 2015” u disciplini prelet. Ovo već tradicionalno takmičenje okuplja najbolje pilote paraglajdera u regionu od 2006. god. Pored više od 35 domaćih pilota, očekuje se dolazak više od 20 inostranih takmičara iz Rumunije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.  

Oni će se u naredna tri dana, nadmetati u brzini letenja i preleta po zadatam koordinatama. Organizatori takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije i PK „Ares“ iz Beograda i PK „Berkut“ iz Vršca uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

„Ovo je svojevrsna potvrda kvaliteta srpske paraglajding scene i u takmičarskom i u organizacionom smislu. Drago mi je da svake godine viđamo stare prijatelje koji obavezno sa sobom povedu i nove pilote“, izjavio je Željko Ovuka, direktor takmičenja. 

Startovi trke dešavaće se na vrhovima Vršačkih planina, „Đakov vrh“ i „Kula“, odakle će se piloti truditi da uhvate povoljne vetrove i bez korišćenja motora prelete više od 50km iznad Banatskih vinograda. Ovo takmičenje je prvo kolo lige Srbije 2015 u paraglajdingu, ali ulazi i u obračun međunarodne rang liste.
Datum: 24.04.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...