x

Održana redovna 51. sednica UO RSS

Održana redovna 51. sednica UO RSS

Redovna 51. sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije održana je u Beogradu u Best Western Hotel „M“. Po usvajanju dnevnog reda, svi selektori i treneri podneli su izveštaje koji su se odnosili na takmičenja iz prethodnog perioda, što je bila prva tačka dnevnog reda.


Vladimir Šimičić, trener ženske juniorske reprezentacije:

„Moram da iskažem veliku zahvalnost UO RSS koji nam je omogućio vrhunske uslove tokom priprema za učešće na Evropskom prvenstvu u Valensiji, kao i na samom takmičenju. Pripreme smo prošli kroz tri faze. Na samom takmičenje devojke su odigral 7 utakmica, 4 pobede i 3 poraza. U drugoj fazi takmičenja imali smo peh sa povredama i EP u Valensiji smo završili na 11. mestu, pobedom reprezentacije Hrvatske.“


Dejan Perić, selektor muške juniorske reprezentacije:

Čestitam svim reprezentacija na učešću na takmičenjima koja su iza nas, a posebno ženskoj i muškoj Univerzitetskoj reprezentaciji na osvojenim medaljama. Juniorska reprezentacija je učestvovala na SP u Brazilu u periodu od 22. jula do 2, avgusta, gde je zauzela 17. mesto. Preuzimam odgovornost zato što nismo ispunili zacrtani cilj, jer kao sportista koji je učestvovao na velikim takmičenjima, i na ovo takmičenje smo krenuli sa jasnim ciljem, a to je visok plasman i medalja. Zahvalio bi se na podršci RSS koji smo imali od članova UO, kao i igračima A selekcije koji su nam pružili veliku podršku. Pripreme za SP su održane u dve faze na Zlatiboru i u Rumi. Pripremali smo se tako što smo se spremali sa većim intezitetom, kao što nas je čekalo na samom takmičenju. Pored kondicionih treninga, prolazili smo kroz taktičke pripreme i analize protivnika. Sa Zlatibora se zbog srčanih problema vratio  igrač, Nemanja Beloš. Tokom priprema  smo odigrali četiri utakmice sa Francuskom i Egiptom, gde smo proveravsli našu fizičku i taktičku spremnost za SP. Na Svetskom prvenstvu smo odigrali 7 utakmica, od čega imamo dva poraza, jedan nerešen rezultat i četiri pobede. Sa 5 bodova koji smo osvojili, nismo mogli da idemo u drugi krug takmičenja. Imali smo dosta problema i u napadu i u odbrani. Tokom takmičenja pojavili su se i zdravstveni problemi kod Darka Đukića. Mi smo uprkos svemu, povredam i plasmanu, igrali do kraja, bez obzira na mesto za koje smo igrali.

Saša Marković, trener muške univerzitetske reprezentacije:

Na 28. letnjoj Univerzijadi, najmasovnijem takmičenju posle OI, osvojili smo srebrnu medalju, čime smo ispunili zadati cilj. Tokom priprema održano je 11 treninga, kroz koje smo videli da smo dovoljno spremni da osvojimo medalju. Na samom takmičenju smo odigrali 7 utakmica. Učešće na Univerzijadi u Gvangžuu je izuzetno iskustvo i velika mi je čast što sam bio na čelu ovog tima.


Jelena Erić, šef delegacije Univerzitetskih reprezentacija

Preko 12.000 sportista je učestvovalo na Univerzijadi u Gvangžu, gde su naše obe reprezentacije osvojile medalje. Muška reprezentacija srebrnu, a ženska reprezentacija bronzanu medalju. S obzirom na sistem takmičenja i odustajanja pojedinih reprezentacija, dolazilo je do promena po grupama. U završnoj fazi takmičenja igrale su samo reprezentacije koje su bile prve u grupi. Naše obe selekcije su tokom takmičenja imale su po jedan poraz.


Živojin Maksić, trener ženske Univerzitetske reprezentacije:

Otišli smo sa jednim ciljom da osvojimo medalju u čemu smo i uspeli. Na Univerzijadu smo poveli najbolji tim koji je pokazao odličnu igru što je rezultiralo medaljom. Zahvaljujemo se na velikoj podršci RSS, kao i uslovima za pripreme koje smo imali.


Nikola Marković, trener kadetske reprezentacije Srbije:

Na Svetskom prvenstvu koje je održano u Rusiji, naša reprezentacija je zauzela je 12. mesto. Naš cilj je bio da prođemo grupno takmičenje, što smo i uspeli. Pripreme pred ovo veliko takmičenje su održane kroz tri faze. Zahvaljujemo se RSS na uslovima koje smo imali tokom priprema.


Ivan Drenovac, trener ženske rukometne reprezentacije Srbije na pesku:

Za razliku od muškog rukometa na pesku, kod devojaka je situacija drugačija, s obzirom da su one poslednji put učestvovale na velikom takmičenju 2011. godine i nemaju iskustva kada su u pitanju veća takmičenja. Ženska reprezentacija na EP u Španiji zauzela je 11. mesto.


Muška seniorska reprezentacija Srbije će od 6. do 9. novembra u okviru priprema za EP u Poljskoj, učestvovati na Super kupu u Nemačkoj, gde će igrati zajedno sa selekcijama Nemačke, Brazila i Slovenije.


Druga tačka dnevnog reda odnosila se na predstojeću takmičarsku sezonu. Takmičarska komisija je u dogovoru sa ŽORK „Jagodina“ dogovorila da se 10. septembra odigra baraž utakmica između Požarevca i Pirota za popunu Super B lige za žene. Umesto Planinke U Super B ligi u muškoj konkurenciji, igraće ekipa Dubočice.


Generalni sekretar RSS, Božidar Đurković, prema preporuci Vlade RS obavestio je da su se svi složili da se utakmica Radnički Kragujevac – Kastrioti Uroševac odigra na neutralnom terenu. Gde će se odigrati utakmica zavisi od takmičarske komisije EHF-a.


Datum: 04.09.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...