x

Održana redovna 51. sednica UO RSS-a

Održana redovna 51. sednica UO RSS-a

Redovna 51. sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije održana je u Beogradu, u novim prostorijama Saveza.


U prethodnom periodu oržana su dva kongresa IHF (Svetske rukometne federacije) u Sočiju i EHF (Evropske rukometne federacije) u Bukureštu, na kojima je bila prisutna i delegacija RSS. Na kongeresu u Sočiju, Rukometni savez Kosova je glasanjem primljeno u punopravno članstvo IHF-a. Delegacija Rukometnog saveza Srbije je glasala protiv ove odluke. Pored Kosova u IHF su primeljeni još Nauru, Tonga, Južni Sudan, Američka Samoa, Palau i Ekvatorijalna Gvineja.


Na Kongresu u Sočiju, dogovoreno je da se u Srbiji organizuje prijateljska utakmica veterana, koja će se odigrati 11. januara 2016. godine u Beogradu.


Na sastanku svih bivših republika Jugoslavije, predstavnici svih Saveza su se složili da treba da se usklade kalendari svih takmičenja mlađih kategorija, čime bi se znatno popravio kvalitet igranja. Usklađivanjem kalendara takmičenja, omogućilo bi se da i ženske i muške reprezentacije učestvuju na više takmičenja, što u umnogome pomoglo u njihovim budućim karijerama.


RSS je uradio i predao Ministarstvu omladine i sporta RS Program rada za 2016. godinu. Program je detaljno razrađen i sadrži sve od lokacije održavanja priprema i takmičenja do ciljeva, stipendija, nacionalnih priznanja i uopšte aktivnosti svih reprezentativnih selekcija za narednu godinu. S obzirom na smanjenje budžeta Vlade RS Ministarstvu omladine i sporta, RSS za narednu godinu očekuje znatno manja finansijska sredstava što će u velikoj meri otežati rad Saveza.


S obzirom da treba da se uradi detaljna četvorogodišnja strategija koja će se predati Ministarstvu omladine i sporta RS, članovi UO RSS su predložili da se oformi grupa koja će se baviti izradom strategije.


Skupština RSS je zakazana za 29. decembar u 15 časova.

Datum: 26.12.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...