Beograd domaćin softbol takmičenja

Sve je spremno za početak seniorske Balkanijade u softbolu. Sportski centar Lokomotiva biće poprište borbe za najbolju reprezentaciju Balkana. Uz Srbiju za medalju će se boriti Slovenija, Bugarska i Hrvatska, dok je Rumunija u poslednjem trenutku otkazala zbog teške finansijske situacije.

Sve je spremno. Igra se na velikom travnatom terenu SC Lokomotiva u Železniku. Pozivam sve ljubitelje softbola da dođu i uživaju tri dana. Evropska federacija je podržala ovo takmičenje i obezbedila avio karte za dvojicu najboljih sudija. U Beograd su doputovali Irac Ofarel i Slovenac Žezlina. Srbija protiv Hrvatske otvara prvi meč u petak od 16.30 časova. A Svečano otvaranje planirano je za 19.30. Naša selekcija se spremala pod palicom Novozelanđanina Alena i nadamo se dobrim rezultatima – istakao je predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić, koji se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta i Gradskom sekretarijatu za sport Beograda na finansijskoj pomoći, bez koje ne bi bilo takmičenja.

Takmičenje će otvoriti predstavnmici MOS, grada Beograda i Sportskih saveza Srbije i Beograda.  Specijalni gosti su potpredsednik Evropske federacije Čeh Gabrijel Wag i generalni sekretar ESF Ami Baran. Turnir se igra u disciplini slou pič, gde igraju u timu zajedno muškarci i devojke. Ovo je ujedno i nova promocija povratka softbola na Olimpijske igre 2020.

Raspored takmičenja:
 - Petak - 1. kolo - Prvi mec 16.30. - 18.00 (Srbija - Hrvatska), 18.00 - 19.30 (Slovenija - Bugarska). Od 19.45 sledi Svečano otvaranje, kulturno umetnicki program. 
- Subota: 2. kolo - 13.00 - 14.30 (Bugarska - Hrvatska), 14.30 - 16.00 (Slovenija - Srbija). pauza 1 sat. - 3. kolo - 17.00 - 18.30 (Hrvatska - Slovenija), 18.30 - 20.00 (Srbija - Bugarska). 
- Nedelja finalni dan: 10.00 Utakmica za 3. mesto. - 12.00 Utakmica za 1 mesto. 14.00 Predaja medalja.    

Datum: 26.06.2015. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...