x

SC Lokomotiva bio domaćin Trofeja Beograda

SC Lokomotiva bio domaćin Trofeja Beograda
Balkanski šampionat u softbolu sjajno je organizovan. Odmah po završetku stranci su mogli da uživaju i u promociji najmlađih softbolašica. Na glavnom terenu SC Lokomotiva održan je Trofej Beograda, namenjen softbolašicama mlađih kategorija, finansijski potpomognut od strane Gradskog sekretarijata za sport Beograda.

Kako smo ove godine dobili dosta manje sredstava, odlučili smo se da selektor kadetske reprezentacije Tamara Đerić okupi juniorke, kadetkinje i pionirke iz Beograda. Nismo imali sredstava da platimo dolazak stranim ekipama. Pozive smo poslali svim klubovima, sve je bilo besplatno. Organizovali smo i prevoz naših talentovanih devojčica iz Ripnja do terena. Igrao se triagonal i zaista je bilo sjajno videti talentovane devojčice. I softbol sudija iz Irske, Ofarel bio je oduševljen kako je sve izgledalo. Na kraju najbolja je bila bela ekipa, a najbolja igračica je Katarina Kačarević, rođena 2001. godine - istakao je predsednik Softbol saveza Beograda, Slobodan Đurić.

Ovo je još jedna od bezbroj aktivnosti koju sprovode čelni ljudi softbola u Srbiji i Beogradu. Glavni cilj je obezbediti mladima da besplatno treniraju i oprobaju se u softbol sportu. U planu su nove akcije, a u septembru će se krenuti sa promocijom softbola u naseljima Beograda, van centra grada.

Datum: 14.07.2015. Autor: Sara Marković

PROČITAJTE JOŠ...