x

Hala sportova spremna za Šampionat

Hala sportova spremna za Šampionat
Danas do nedelje (26. do 28. jun) u Hali sportova na Novom Beogradu biće održano Evropsko prvenstvo u formama, za sve uzrastne kategorije. Organizator takmičenja je Tekvondo asocijacija Srbije a prijavljeno je 432 takmičara iz 27 zamalja. Srbiju će na ovom takmičenju predstavjati 23 takmičara.

Takmičari su smešteni u hotelu Krun plaza a prvi operativac Tekvondo asocijacije Srbije Zoran Ćendić najavio je dobru organizaciju i nada se raspoloženim takmičarima. Koja su očekivanja organizatora pred Šampionat Ćendić je rekao:
-S obzirom da je takmičenje jako a da organizujemo takmičenje u Srbiji a a u timu je Olga Petrović osvajač juniorske evropske i svetske medalje ona je perjanica našeg tima. Očekujemo par medalja ali neću da licitiram sa imenima. 

Ceremonija otvaranja zakazana je za petak u 14 časova.
-Na Šampionatu će učestvovati 432 takmičara iz 27 zemalja a Prvenstvo će otvoriti Predrag Peruničić Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta, inače predsednik Organizacionog komiteta Šampioanta. Očekujem dolazak diplomatskog kora na čelu sa ambasadorom Republike Koreje Do Hun Li kao i predstavnike OKS, grada i ostalih sportskih institucija jer je ovo takmičenje jedno od većih u ovoj godini koje se održava u Srbiji. Značajni deo u organizaciji imaju i volonteri Srbije kao i firma Prajd iz Hrvatske. Nadam se će sve proći kako treba – veli Ćendić.

Organizacija ne bi mogla da prođe bez sponzora.
-Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i Gradu Beogradu koji su prepoznali zanačaj Šampinata i finansijski pomogli njegovom održavanje. Naravno, pomogi su nam i iz Olimpijskog komiteta Srbije koji su pored finansija ustupili ljudstvo i tehniku da bi ovo takmičenje prošlo bez problema i da bi dostojno predstavili našu zemlju. Tatami će biti postavljen u Hali sportova u Novom Beogradu koja se pokazala kao odlična hala za manifestacije ovog tipa jer smo upravo tu pravili i Svetsko studenstsko prvenstvo 2008 – rekao je Ćendić.

Predsednik Tekvondo asocijacije Srbije Edmund Šram zadovoljan je viđenim.
-Drago mi je kada vidim pun hotel takmičara i tada sam iguran da će takmičenje biti odlično u Hali sportova. Organizacija je na najvišem mogućem nivou a siguran sam da neće izostati rezultat naših reprezentativaca – rekao je Šram.

Datum: 26.06.2015. Autor: Zoran Ćendić

PROČITAJTE JOŠ...