x

Novi svetski bodovi za Dragoslava Petrovića u Pečuju

 Novi svetski bodovi za Dragoslava Petrovića u Pečuju

Dragoslav Petrović, trenutno 25. na svetskoj juniorskoj rang listi, u izuzetno jakoj konkurenciji u Pečuju osvojio je nove svetske bodove i tako nastavio da se, mic po mic, približava ogromnom cilju - plasmanu na Olimpijske igre mladih u Nanđingu sredinom avgusta.

Naš najbolji junior je na turniru svetskog kupa - 4th Multi Alarm Hungarian Junior 2014, koji je okupio krem juniorskog svetskog badminton sporta, bio na visini zadatka. U individualnoj konkurenciji, u kojoj je nastupilo čak 128 igrača, Petrović se probio među 32 najbolja takmičara preskočivši prva dva kola. Kao nosioc bio je slobodan u prvom kolu dok je u drugom savladao Slovaka Milana Dratvu.

U borbi za plasman u osminu finala, posle velike borbe, poklekao je duelu sa takmičarem sa Šri Lanke Diasom Sahinom, potonjim učesnikom četvrtfinala. U dubl konkurenciji Petrović je nastupio sa svojim stalnim partnerom i velikim prijateljem Hrvatom Franom Galjerom. Njih dvojica nisu imali sreće prilikom žreba pošto su već u šesnaestini finala naleteli na jedne od favorita turnira Špance Luisa Penalvera i Havijera Suareza. Posle mnogo neizvesnosti i tri seta Petrović i Galjer su ipak morali da polože koplja pred španskom kombinacijom koja je potom i nadmoćno osvojila zlato.

"Na ovaj turnir, kao što će biti slučaj i na još nekoliko preostalih do kraja kvalifikacija za Olimpijske igre mladih, došlo je, takoreći, sve što vredi u juniorskom badmintonu na nivou Evrope uz veliko pojačanje konkurencije iz azijskih zemalja koje su počele da traže svoje mesto i bodove na evropskom kontinentu. Sa jedne strane to je odlično jer Dragoslav ima priliku da se isproba sa većinom protivnika iz celog sveta koji ga potencijalno očekuju na finalnom takmičenju u Nanđingu, ali sa druge strane zahteva perfektne mečeve bez najmanjeg prava na grešku. U Pečuju, ni četiri vezane set lopte kod rezultata 20:16 u drugom setu duela sa Sahinom, pa potom još dve u razigravanju, nisu bile dovoljne da Dragoslav pobedi vršnjaka iz Šri Lanke i obezbedi sebi plasman među 16 najboljih takmičara na ovom turniru", kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir i dodao - "Nemamo za čim da žalimo, nastavljamo sa podizanjem takmičarske forme i ispravljanjem tehničko-taktičkih elemenata u hodu i nadamo se da ćemo na narednom izazovu, super-jakom svetskom juniorskom turniru u Holandiji krajem ovog meseca, biti još bolji"

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije, čijeg je Razvojnog programa Dragoslav Petrović član, obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava i podrške u značajnoj meri su doprinelio učešću našeg najboljeg juniora na turniru u Mađaskoj.Datum: 13.02.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...