x

Dragoslav Petrović nosilac na EP za juniore u badmintonu

Dragoslav Petrović nosilac na EP za juniore u badmintonu
Dragoslav Petrović biće na velikim izazovima na Evropskom juniorskom prvenstvu čiji je domaćin od 30. marta do 4. aprila 2015. poljski Lubin. Na najjačem i najznačajnijem juniorskom događaju u ovoj godini, koji će okupiti 300 badmintonaca i badmintonki, naš najbolji junior je u grupi nosioca 5/8, a startovaće na šampionatu od drugog kola. 

Voljom žreba u borbi za plasman među 32 najbolja igrača u singlu, u kojem je prijavljneo 128 takmičara, igraće protiv Portugalca Duartea Nuna Anje (23 na Evropskoj junuorskoj rang listi). Ukoliko preskoči prvu prepreku u Poljskoj naš najbolji junior, trenutno šesti na Evropskoj junuorskoj rang listi, za osminu finala igraće sa boljim iz meča između Estonca Jese Lehtimakija, koji takođe preskače prvo kolo, i pobednika duela Ditlev Jager Holm (Danska) – Džejms Farmer (Engleska). U Petrovićevom delu žreba, između ostalih, nalaze se i Danac Niks Podosinoviks, Litvanac Mantas Satrauskas, Belgijanac Rovan Šeurkogel…

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Dragoslava Petrovića na Evropskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj.
Datum: 24.03.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...