Dve bronzane medalje na turniru u Haskovu

Srpski seniori su na odličan način otvorili 2015. Na međunarodnom pozivnom turniru Inter. tournament – Kassabian Brothers, koji je od 30. januara do 1. februara održan u Haskovu i na kojem je učestvovalo pet zemalja – Bugarska, Srbija, Turska, Grčka i Makedonija, naši reprezentativci su osvojili dve medalje. U muškom dublu Ilija Pavlović i Igor Bjelan su stigli do bronzanog odličja, a isti uspeh ostvarila je i Milica Simić u ženskom dublu u kojem je nastupila u paru sa Grkinjom Aleli Zoi. Pavlović i Bjelan su u borbi za finale izgubili od domaće kombinacije Nikolov, Panev, dok su Simićeva i Zoieva u polufinalu poražene od turskog para Unlu, Dolču.

Malo je nedostajalo da skor medalja u Bugarskoj bude i veći budući da su čak četiri naša takmičara stala na korak od postolja. U mečevima četvrtfinala muškog singla svi naši igrači su poraženi od domaćih takmičara. Pavlović je izgubio od Bojčinova, Borko Petrović od Janakijeva, a njegov brat Dragoslav od potonjeg osvajača zlata Nikolova. Do plasmana među osam najboljih kroz grupno takmičenje nisu uspeli da se probiju Miodrag Kaličanin i Igor Bjelan koji su zauzeli treće, odnosno drugo mesto u svojim grupama. Milica Simić je u borbi za polufinale ženskog singla izgubila, posle velike borbe u tri seta, od Turkinje Ozelgud i tako je ostala bez odličja u ovoj konkurenciji.

“Turnir u Haskovu poslužio je kao odlična provera za sve naše reprezentativce, koji se trenutno nalaze u sred priprema za nastavak sezone. Osvojena su dva odličja, igrano još četiri direktna duela za medalje, pa je i u rezultatskom smislu ispunjen cilj. Nastup naših takmičara je skeniran do tančina pa će nam ovaj turnir poslužiti i kao smernica za nastavak trenažnog procesa. Ovu priliku koristim da se zahvalim domaćinu na pozivu i na izuzetnom gostoprimstvu tokom svih dana turnira u Haskovu na kojem su, između ostalog, učestvovali mladi olimpijci iz Bugarske i seniorski i juniorski reprezentativci zemalja iz okruženja”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Uporedo sa turnirom Inter. tournament – Kassabian Brothers u Haskovu je održan zvaničan godišnji sastanak Balkanske badminton asocijacije (BBA) na kojem su Srbiju predstavljali predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović, inače potpredsednik BBA, i Milan Barbir. Pored naše zemlje predstavnike na sastanku BBA imalo je još pet država – Bugarska, Rumunija, Grčka, Makedonija i Turska, koju je predstavljao predsednik tamošnjeg Saveza, te potpredsednik BBA i Evropske badminton konfederacije Murat Ozmekik. 

Na sastanku, kojem su Jovović i Barbir dali veliki doprinos izlaganjem realizovanih aktivnosti i iznošenjem plana za dalje unapređenje administrativnih, propagandnih i međunarodnih aktivnosti BBA, između ostalog usvojen je Izveštaj sa balkanskih prvenstava 2014. i potvrđena su domaćinstva i kalendar balkanskih prvenstava za 2015. U ovoj godini biće održano šest balkanskih šampionata – za igrače do 13, 15, 17 i 19 godina, seniore i veterane a Srbiji je, uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta, poverena organizacija Balkanskog prvenstva za igrače do 17 godina. Ovaj šampionat biće održan krajem avgusta i na njemu će naša reprezentacija, predvođena aktuelnim evropskim viceprvakom Lukom Milićem, imati priliku da još jednom potvrdi kvalitet u ovom uzrastu. 

Inače, Srbiji su tokom zvaničnog sastanka od BBA uručena priznanja za izuzetne rezultate u 2014. i za veliki doprinos u razvoju badmintona na Balkanu. Priznanja su Radomiru Jovoviću uručili predsednik BBA Bugarin Puzant Kazabjan i potpredsednik BBA Murat Ozmekik.
Datum: 03.02.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...