x

Održan međunarodni badminton turnir Nation to Nation

Održan međunarodni badminton turnir Nation to Nation
Srpski badminton na najbolji način otvorio je seriju takmičenja na međunarodnoj sceni u 2015. Prvi novogodišnji izazov položen je sa najvišim ocenama. Na tradicionalnom međunarodnom turniru Nation to Nation, koji je od 9. do 11. januara 2015. održan u mađarskom Pečuju, naša reprezentacija uzrasta do 13 godina osvojila je srebrno odličje u konkurenciji još osam zemalja. Tim u sastavu Sergej Lukić, Matija Cupara, Lazar Josijević, Marija Sudimac, Jovana Vučetić i Minja Milovanović, predvođen pomoćnim trenerom badminton reprezentacija Draganom Antićem, u finalu ovog takmičenja izgubio je od Češke.

Pre okršaja za najsjajnije odličje srpski tim je u prvoj fazi zabeležio tri pobede, protiv Bugarske, Ujedinjenog tima, sastavljenog od igrača iz tri zemlje, i Mađarske, i doživeo poraz od Češke pa je takmičenje u grupi završio na drugom mestu. U polufinalu je igrao sa Engleskom, prvoplasiranom ekipom iz druge grupe, koja je branila trofej u Pečuju. Posle velike borbe naša reprezentacija je savladala favorizovanog protivnika i tako se plasirala u finale ovog izuzetno jakog takmičenja.

“Otišli smo u Mađarsku, pre svega, sa željom da se pokažemo u najboljem svetlu i da vidimo gde smo u odnosu na ostale reprezentacije. Uspeli smo u tome. Svi reprezentativci su tokom čitavog turnira odigrali na visokom nivou i na kraju smo stigli do velikog uspeha. Osvojiti srebro u ovako jakoj konkurenciji, gde su sve reprezentacije nastupile u najjačim sastavima, svakako je pokazatelj da imamo izuzetno talentovane badmintonce i badmintonke i u ovom uzrastu koji su na dobrom putu da postanu veliki igrači. Odlično smo otvorili 2015. i nadam se da je ovo samo uvertira za još veće rezultate u ovoj godini. Ispred sebe smo postavili najviše ciljeve a to je da budemo uz rame sa najboljim reprezentacijama u Evropi i još jednom smo dokazali da smo na pravom putu”, kazao je Dragan Antić i dodao – “Ne bih nikoga posebno isticao. Ceo tim je funkcionisao kao jedan i prezadovoljan sam zbog toga. Iako smo u svim mečevima bili na visini zadatka najveći utisak na mene lično ostavio je duel sa Englezima u polufinalu. Budući da se radi o izuzetnoj reprezentaciji koja je pre dve godine u Pečuju osvojila srebro, a prošle godine stigla do zlata, svi su je videli u novom finalu. Nama niko nije davao ni najmanje šanse za pobedu. Ušli smo u meč maksimalno motivisani. Sergej Lukić je doneo prvi poen, a nakon njega je Marija Sudimac savladala u ženskom singlu naturalizovanu Engleskinju Rejes, inače poreklom iz svetske badminton velesile Kine. Te dve pobede su nam dale ogromnu snagu da izguramo ceo duel do kraja. Na kraju smo slavili s 5:4 i, na iznenađenje mnogih, došli do okršaja za najsjajnije odličje”.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Pečuju.

Datum: 13.01.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...