Turnir u Novom Sadu - Red Bull King of the Rock

 
 
Regionalne kvalifikacije za najpoznatiji svetski turnir u basketu 1 na 1 pod nazivom Red Bull King of the Rock, nakon Kragujevca stiže i u Novi Sad. 64 igrača odigraće ukupno 67 utakmica, a 12 najboljih učestvovaće na finalnom turniru u Beogradu 09. juna. Pored takmičara iz Novog Sada na finalu će učestvovati igrači iz Beograda, Kragujevca, Skoplja i Podgorice. Podsetimo da je prošlogodišnji pobednik i predstavnik Srbije u Alkatrazu bio upravo Novosađanin Dušan Domović-Bulut.
Đačko, jedan od najpoznatijih basketaških terena u Novom Sadu sa koga su potekla mnoga poznata imena srpske košarke, spreman je za neka nova imena! U petak sa početkom u 12 časova počinju Novosadske kvalifikacije za najveći svetski 1 na 1 basket turnir pod nazivom Red Bull King of the Rock. 64 igrača odigraće ukupno 67 utakmica, a samo 12 najboljih plasiraće se za finalni turnir u Beogradu koji će biti održan 09. juna na terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

Ako se upitamo kakav basket možemo očekivati u petak u Novom Sadu, odgovor je jednostavan - odličan! Prošlogodišnje kvalifikacije odigrane su u 4 godišnja doba, koja su se smenila u jednom danu, ali ni to nije omelo najbolje igrače da turnir odigraju do kraja. Valjda je i ta upornost uticala na to da čak dvojica Novosađana, od ukupno 384 igrača koliko je učestvovalo na svim turnirima, Dušan Domović-Bulut i Marko Savić stanu na pobedničko postolje na finalnom turniru, Marko kao osvajač trećeg mesta, a Dušan kao pobednik turnira.

Prošlogodišnjim osvajanjem turnira u Srbiji i učešćem na svetskom Red Bull King of the Rock finalu, Dušan se automatski kvalifikovao za veliko finale ove godine. Podsetimo da je Dušan na svetskom finalu ušao i među 32 najbolja basketaša na planeti pobedivši ikonu američkog stritbola Džoša "Kralja" Mareja.

Poredak na kvalifikacionom turniru ima veoma veliki značaj obzirom na činjenicu da će na velikom finalu u Beogradu žreb biti dirigovan. Za pobednike kvalifikacionih turnira obezbeđene su vredne robne nagrade od Nike-a i Mc David-a, kao i novčana nagrada prikupljena od kotizacija.

Pre turnira u Novom Sadu, održane su kvalifikacije u Podgorici, Skoplju i Kragujevcu i poznata su 33 učesnika finalnog turnira.

Raspored kvalifikacija:

- Turnir u Podgorici je odigran 19. maja. Pobednik je Alen Šofranac
- Turnir u Skoplju odigran je 25. maja. Pobednik je Darko Dimkovski
-  Turnir u Kragujevcu odigran je 30. maja. Pobednik je Marko Šamanović
- 01. jun - Novi Sad, teren Đačko
- 06. jun - Beograd, tereni KK Partizan na Kalemegdanu
Datum: 31.05.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...