x

Turnir u Novom Sadu - Red Bull King of the Rock

Turnir u Novom Sadu - Red Bull King of the Rock
Regionalne kvalifikacije za najpoznatiji svetski turnir u basketu 1 na 1 pod nazivom Red Bull King of the Rock, nakon Kragujevca stiže i u Novi Sad. 64 igrača odigraće ukupno 67 utakmica, a 12 najboljih učestvovaće na finalnom turniru u Beogradu 09. juna. Pored takmičara iz Novog Sada na finalu će učestvovati igrači iz Beograda, Kragujevca, Skoplja i Podgorice. Podsetimo da je prošlogodišnji pobednik i predstavnik Srbije u Alkatrazu bio upravo Novosađanin Dušan Domović-Bulut.
Đačko, jedan od najpoznatijih basketaških terena u Novom Sadu sa koga su potekla mnoga poznata imena srpske košarke, spreman je za neka nova imena! U petak sa početkom u 12 časova počinju Novosadske kvalifikacije za najveći svetski 1 na 1 basket turnir pod nazivom Red Bull King of the Rock. 64 igrača odigraće ukupno 67 utakmica, a samo 12 najboljih plasiraće se za finalni turnir u Beogradu koji će biti održan 09. juna na terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

Ako se upitamo kakav basket možemo očekivati u petak u Novom Sadu, odgovor je jednostavan - odličan! Prošlogodišnje kvalifikacije odigrane su u 4 godišnja doba, koja su se smenila u jednom danu, ali ni to nije omelo najbolje igrače da turnir odigraju do kraja. Valjda je i ta upornost uticala na to da čak dvojica Novosađana, od ukupno 384 igrača koliko je učestvovalo na svim turnirima, Dušan Domović-Bulut i Marko Savić stanu na pobedničko postolje na finalnom turniru, Marko kao osvajač trećeg mesta, a Dušan kao pobednik turnira.

Prošlogodišnjim osvajanjem turnira u Srbiji i učešćem na svetskom Red Bull King of the Rock finalu, Dušan se automatski kvalifikovao za veliko finale ove godine. Podsetimo da je Dušan na svetskom finalu ušao i među 32 najbolja basketaša na planeti pobedivši ikonu američkog stritbola Džoša "Kralja" Mareja.

Poredak na kvalifikacionom turniru ima veoma veliki značaj obzirom na činjenicu da će na velikom finalu u Beogradu žreb biti dirigovan. Za pobednike kvalifikacionih turnira obezbeđene su vredne robne nagrade od Nike-a i Mc David-a, kao i novčana nagrada prikupljena od kotizacija.

Pre turnira u Novom Sadu, održane su kvalifikacije u Podgorici, Skoplju i Kragujevcu i poznata su 33 učesnika finalnog turnira.

Raspored kvalifikacija:

- Turnir u Podgorici je odigran 19. maja. Pobednik je Alen Šofranac
- Turnir u Skoplju odigran je 25. maja. Pobednik je Darko Dimkovski
-  Turnir u Kragujevcu odigran je 30. maja. Pobednik je Marko Šamanović
- 01. jun - Novi Sad, teren Đačko
- 06. jun - Beograd, tereni KK Partizan na Kalemegdanu
Datum: 31.05.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...