Audi pobedio sa ultralakom tehnologijom

 
 
Na jednoj od najuzbudljivijih i najdramatičnijih 24-časovnih trka u istoriji Le Mana, prevladala je Audijeva ultralaka tehnologija. Fascinantnu trku pratilo je 250.000 ljudi duž staze i milioni preko televizije, posmatrajući Marsela Feslera (Švajcarska), Andre Loterera (Nemačka) i Benoa Trelijea (Francuska) u inovativnom Audi R18 TDI, kako ostvaruju desetu pobedu na Le Manu za brend sa četiri kruga.

Drama tokom 79. najčuvenije svetske duge trke teško da može biti nadmašena. Pošto je Audi izgubio dva vozila R18 TDI već u prvoj trećini trke zahvaljujući nesreći, sve nade bile su usmerene ka automobilu broj 2, koji je Audiju obezbedio pol poziciju u kvalifikacijama. Fesler, Loterer i Trelije su se 16 sati borili sa Pežoovim automobilima, da bi na kraju prvi prošli kroz cilj.

 "Tim Audija je odradio prvoklasan posao koji zaslužuje veliko poštovanje. Deseta pobeda našeg brenda na Le Manu je bez sumnje bila najteža borba, što je možda ćini i najvrednijom. U isto vreme, dokazali smo da naši inženjeri prave veoma bezbedne automobile", izjavio je Majkl Dik, član Upravnog odbora za razvoj.

Benoa Trelije je tek peti vozač u istoriji koji je pobedio na Le Manu startujući sa pol pozicije. "Pobedili smo u neverovatnoj trci. Osećaj je fantastiean. Ovo je timska pobeda. Mi smo samo vozili, a priprema je bila najveći posao. Bez brzog i pouzdanog automobila kakav je audi, pobeda u 24-satnoj trci bi bila nemoguća", naglasio je Trelije.

Više informacija možete pronaai na sajtu www.audi.rs
Datum: 01.05.2014. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...