x

Bronza za mlade orlove na Balkanijadi

Bronza za mlade orlove na Balkanijadi
U rumunskom gradu Onešti, u periodu od 01. do 03. juna, održano je 'Balkansko prvenstvo za igrače do 19 godina u badmintonu' na kome je učestvovalo pet država: Turska, Grčka, Bugarska, Rumunija i Srbija.
Takmičenje se odvijalo u ekipnoj i svim pojedinačnim konkurencijama. Reprezentaciju Srbije su predstavljali: Miodrag Kaličanin, Filip Stojiljković, Ivan Vujošević, Mina Lakić, Anja Janić, Andrijana Stanković (takmičari) i Milan Barbir (trener).

U ekipnoj konkurenciji, u borbi za medalju protiv domaćina, mladi orlovi su poraženi. Prvo mesto je pripalo Bugarskoj, drugo Turskoj a treće domaćinu Rumuniji.

Na takmičenjima u individualnim konkurencijama rezultati su bili odlični. Kaličanin Miodrag i Stojiljković Filip, u konkurenciji muških parova, osvojili su treće mesto i bronzanu medalju. U meču četvrtfinala pobedili su rumunske takmičare Droanca Matei-a i Ionascu Catalin-a rezultatom 2:1 (9:21, 21:15, 21:10). U borbi za finale, Kaličanin i Stojiljković su poraženi od osvajača šampionske titule Bay Yusuf Ramazan-a i  Sinan Zorlu-a iz Turske. Devojke su imale čak četiri prilike da se okite medaljom. U ženskim parovima su Mina Lakić i Andrijana Stanković, u neizvesnom meču četvrtfinala, izgubile od domaćih takmičarki Marin-Terinte Adelina-e i Nitu Miruna Elena-e. U konkurenciji ženskog singla, sve tri reprezentativke, Janićeva, Stankovićeva i Lakićeva, su se plasirale među najboljih osam na Balkanu.

'Podmlađena juniorska reprezentacija Srbije nije uspela da se domogne trofeja u konkurenciji starijih i međunarodno izuzetno uspešnih timova u čijim redovima se nalaze osvajači evropskih medalja. Naši najiskusnijii reprezentativci, Kaličanin i Stojiljković, doneli su radost srpskom timu. U konkurenciji muških parova, u meču četvrfinala, pokazali su takmičarsku zrelost uspevši da naprave rezultatski preokret posle izgubljenog prvog seta. Osvojeno je još jedno bronzano odličje što je momcima, posle sjajnih rezultata na nacionalnim takmičenjima, prava satisfakcija za izuzetno naporan rad u aktuelnoj takmičarskoj sezoni. Odlična atmosfera u timu obeležila je i ovo reprezentativno druženje mladih badmintonaca.' - izjavio je Milan Barbir, glavni trener svih reprezentativnih selekcija.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom događaju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.
Datum: 05.06.2012. Autor: Predrag Vuković

PROČITAJTE JOŠ...