x

Peruničić primio predstavnike IPC-a

      
Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić razgovarao je danas s predstavnicima Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (International Paralympic Committee - IPC) i Paraolimpijskog komiteta Srbije o mogućnostima da Beograd u novembru 2015. godine bude domaćin Skupštine Međunarodnog paraolimpijskog komiteta.

Peruničić je istakao da Ministarstvo omladine i sporta i Paraolimpijski komitet Srbije imaju odličnu dugogodišnju saradnju i dodao da podrška, u okvirima mogćnosti države, neće izostati ukoliko srpskom komitetu bude dodeljena organizacija ovako bitnog događaja.

"Siguran sam da bi Paraolimpijski komitet Srbije organizovao ovaj događaj na najvišem nivou i pokazao se kao uspešan domaćin. Danas smo našim gostima iz Nemačke pokazali da Vlada Republike Srbije preko Ministarstva omladine i sporta brine i podržava Paraolimpijski komitet Srbije i sportiste paraolimpijce. Sportisti s invaliditetom u pogledu podrške koju dobijaju u potpunosti su jednaki s drugim sportistima, a brojni sjajni rezultati koje postižu služe na ponos celoj zemlji", rekao je Peruničić.

Skupština Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, za čije organizovanje se Paraolimpijski komitet Srbije kandidovao, finansirala bi se od uplata učesnika i  sredstvima iz redovnog godišnjeg programa POKS-a.

Današnjem sastanku u Ministarstvu omladine i sporta prisustvovali su menadžeri za međunarodne odnose i organizaciju takmičenja Međunarodnog paraolimpijskog komiteta Stefani Keler i Denis Pavlović, kao i predsednik  i generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović i Bojan Jaćimović.


Datum: 19.09.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...