x

ARK Somaraton i Lazar Rišar na Trci u Kuli

ARK Somaraton i Lazar Rišar na Trci u Kuli
U subotu 18.06.2011. godine održana je treća po redu Trka prijateljstva Ultimate Nutrition u organizaciji Hajduk Marathon Team-a iz Kule. Na ovoj, po mnogo čemu, specifičnoj i posebnoj manifestaciji koju Kuljani organizuju sa svim epitetima najboljeg domaćina, uzelo je učešća preko 200 trkača iz zemlje i okolnih stranih država.

Trka je na dužini od 6 km, pa je tako bila primamnjiva, kako za profesionalne trkače i takmičare, tako i za sve rekreativce kojima ovakva deonica posebno odgovara. Toga dana Kula je bila stecište sportista, družilo se, podeljenje su brojne nagrade i pokloni, a obezbeđeno je i osveženje, ručak i torta za sve učesnike.

Na cilj je prvi stigao Saša Stolić u vremenu od 18:32, za njim je bio Kristijan Stošić dve sekunde samo sporiji, a treći, Goran Mišić je stigao u vremenu od 18:48. U ženskoj konkurenciji prva je bila Svetlana Blašević 22:21, druga Ksenija Bubnjević 23:05 a treća Marijana Čegar-Lukić 23:17.

Članovi ARK Somaratona iz Sombora bili su među najmnogočlanijim grupama na ovoj trci. Vreme je bilo izuzetno toplo, a od somborskih atletičara najbrži je bio Miloš Kesić 21:45, posle njega Josip Major 23:35, Mirko Erdelji 24:30, a ostali somborci su takođe imali zapažene rezultate.

Ovogodišnja trka u Kuli delom je bila posvećena i akciji prikupljanja pomoći Lazaru Rišaru, članu ARK Somaraton, koji je na sebe skrenuo pažnju podvigom na 32. Somborskom polumaratonu ove godine. Prikupljena je pomoć porodici Rišar, a brojni pojedinci i klubovi uručili su pomoć u odeći, hrani i drugim potrebštinama za Lazu i njegovu porodicu.

Ovo je Lazaru bila prva trka u kojoj je on takmiečrski nastupio, i iako tek nov i svež u maratonskim i atletiečrskim vodama, trečo je odlično i osvojio drugo mesto, zaslužio srebrnu medalju u svojoj konkurenciji atletičara do 18 godina. I pored neiskustva, a uz veliku pomoć atletieara iz kluba, Lazar je počeo polako savladavati umeće trčanja i učiti od drugara iz kluba, tako da je ovoga puta postigao prilično dobro vreme, pretrčavši 6km za 27:08.

I ovoga puta zajednica atletičara i trkača koja se okuplja i druži na trkama poput ove u Kuli, pokazala je svoje najbolje vrline, i Lazar se vratio kući sa još jednom pošiljkom pomoći za sve Rišare. Lazar je bio oduševljen manifestacijom i kaže da će nastojati trenirati i razvijati svoj dar za trčanje.
Datum: 19.06.2011. Autor: ARK Somaraton N/A

PROČITAJTE JOŠ...