ARK Somaraton i Lazar Rišar na Trci u Kuli

 
 
U subotu 18.06.2011. godine održana je treća po redu Trka prijateljstva Ultimate Nutrition u organizaciji Hajduk Marathon Team-a iz Kule. Na ovoj, po mnogo čemu, specifičnoj i posebnoj manifestaciji koju Kuljani organizuju sa svim epitetima najboljeg domaćina, uzelo je učešća preko 200 trkača iz zemlje i okolnih stranih država.

Trka je na dužini od 6 km, pa je tako bila primamnjiva, kako za profesionalne trkače i takmičare, tako i za sve rekreativce kojima ovakva deonica posebno odgovara. Toga dana Kula je bila stecište sportista, družilo se, podeljenje su brojne nagrade i pokloni, a obezbeđeno je i osveženje, ručak i torta za sve učesnike.

Na cilj je prvi stigao Saša Stolić u vremenu od 18:32, za njim je bio Kristijan Stošić dve sekunde samo sporiji, a treći, Goran Mišić je stigao u vremenu od 18:48. U ženskoj konkurenciji prva je bila Svetlana Blašević 22:21, druga Ksenija Bubnjević 23:05 a treća Marijana Čegar-Lukić 23:17.

Članovi ARK Somaratona iz Sombora bili su među najmnogočlanijim grupama na ovoj trci. Vreme je bilo izuzetno toplo, a od somborskih atletičara najbrži je bio Miloš Kesić 21:45, posle njega Josip Major 23:35, Mirko Erdelji 24:30, a ostali somborci su takođe imali zapažene rezultate.

Ovogodišnja trka u Kuli delom je bila posvećena i akciji prikupljanja pomoći Lazaru Rišaru, članu ARK Somaraton, koji je na sebe skrenuo pažnju podvigom na 32. Somborskom polumaratonu ove godine. Prikupljena je pomoć porodici Rišar, a brojni pojedinci i klubovi uručili su pomoć u odeći, hrani i drugim potrebštinama za Lazu i njegovu porodicu.

Ovo je Lazaru bila prva trka u kojoj je on takmiečrski nastupio, i iako tek nov i svež u maratonskim i atletiečrskim vodama, trečo je odlično i osvojio drugo mesto, zaslužio srebrnu medalju u svojoj konkurenciji atletičara do 18 godina. I pored neiskustva, a uz veliku pomoć atletieara iz kluba, Lazar je počeo polako savladavati umeće trčanja i učiti od drugara iz kluba, tako da je ovoga puta postigao prilično dobro vreme, pretrčavši 6km za 27:08.

I ovoga puta zajednica atletičara i trkača koja se okuplja i druži na trkama poput ove u Kuli, pokazala je svoje najbolje vrline, i Lazar se vratio kući sa još jednom pošiljkom pomoći za sve Rišare. Lazar je bio oduševljen manifestacijom i kaže da će nastojati trenirati i razvijati svoj dar za trčanje.
Datum: 19.06.2011. Autor: ARK Somaraton N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...