x

Beograd domaćin Evropskog prvenstva u krosu 2013

Beograd domaćin Evropskog prvenstva u krosu 2013
Odbor Evropske atletske asocijacije odlučio je da Beogradu dodeli orgonizaciju Evropskog prvenstva u krosu 2013. Sastanak na kome je između ostalog doneta i odluka ko će biti domaćin ovog takmičenja održan je danas u Helsinkiju.

Atletski savez Srbije je pre godinu i po dana podneo kandidaturu za ovo takmičenje. Našu delegaciju u Helsinkiju su činili: Zagorka Petrović Zlatanović, pomoćnik ministra sporta i omladine za upravljanje projektima, Slobodan Branković, generalni sekretar ASS, Ana Todorić, koordinator marketinga i promocije događaja ispred ASS, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona i koordinator projekta i Aleksandar Simić, urednik sportske rubrike Stidija B.

U trci za kandidaturu, pored Beograda najozbiljniji kandidati bili su i Dudinci (Slovačka) i Antalija (Turska).  Članovi naše delegacije su prezentovali, kako Srbiju i Beograd, tako i plan tehičke organizacije i promocije takmičenja. Nakon konsultacija i glasanja svih članova Odbora EA, doneta je odluka da će organizacija ovog takmičenja biti poverena Beogradu.

Ovime je ASS nakon 1969. godine kada je bio domćain Evropskih igara u dvorani (preteča Evropskog atletskog prvenstva u dvorani) ponovo postao domaćin jednog od najvećih atletskih takmičenja. Takođe, srpski atletičari imaju uspešnu tradiciju na pomenutom takmičenju. Naša reprezentacija učestvovala je na 17 EP u krosu, osvojivši ukupno 14 medalja u svim konkurencijama. Važno je napomenuti da je Olivera Jevtić, sa osvojenih 5 medalja, najuspešnija atletičarka u istoriji ovog takmičenja.
Datum: 04.11.2011. Autor: Ana Todorić

PROČITAJTE JOŠ...