Beograd domaćin Evropskog prvenstva u krosu 2013

 
 
Odbor Evropske atletske asocijacije odlučio je da Beogradu dodeli orgonizaciju Evropskog prvenstva u krosu 2013. Sastanak na kome je između ostalog doneta i odluka ko će biti domaćin ovog takmičenja održan je danas u Helsinkiju.

Atletski savez Srbije je pre godinu i po dana podneo kandidaturu za ovo takmičenje. Našu delegaciju u Helsinkiju su činili: Zagorka Petrović Zlatanović, pomoćnik ministra sporta i omladine za upravljanje projektima, Slobodan Branković, generalni sekretar ASS, Ana Todorić, koordinator marketinga i promocije događaja ispred ASS, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona i koordinator projekta i Aleksandar Simić, urednik sportske rubrike Stidija B.

U trci za kandidaturu, pored Beograda najozbiljniji kandidati bili su i Dudinci (Slovačka) i Antalija (Turska).  Članovi naše delegacije su prezentovali, kako Srbiju i Beograd, tako i plan tehičke organizacije i promocije takmičenja. Nakon konsultacija i glasanja svih članova Odbora EA, doneta je odluka da će organizacija ovog takmičenja biti poverena Beogradu.

Ovime je ASS nakon 1969. godine kada je bio domćain Evropskih igara u dvorani (preteča Evropskog atletskog prvenstva u dvorani) ponovo postao domaćin jednog od najvećih atletskih takmičenja. Takođe, srpski atletičari imaju uspešnu tradiciju na pomenutom takmičenju. Naša reprezentacija učestvovala je na 17 EP u krosu, osvojivši ukupno 14 medalja u svim konkurencijama. Važno je napomenuti da je Olivera Jevtić, sa osvojenih 5 medalja, najuspešnija atletičarka u istoriji ovog takmičenja.
Datum: 04.11.2011. Autor: Ana Todorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...