Dodela nagrada najuspešnijim učesnicima likovnog konkursa VSS

 
 
Završne aktivnosti likovnog konkursa "Mladi umetnici 2011", koji Vazduhoplovni savez Srbije i Međunarodna vazduhoplovna federacija (FAI) tradicionalno organizuju svake godine, održaće se 10. novembra 2011. godine, dodelom diploma i medalja najuspešnijim mladim umetnicima.

Od ukupno 562 rada iz 34 škole, koja su stigla na adresu Vazduhoplovnog saveza Srbije, odabrani su najbolji, raspoređeni u tri starosne kategorije dece od 7-18 godina. Radove je pregledao i ocenio žiri u sastavu: slikarka Mila Vico Jovanović (predsednica žirija), akademski slikar Miloš Pavlovia i Milica Kljajić ispred VSS.

Autorima najboljih radova, Predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, dodeliće medalje i diplome na svečanosti u Muzeju vazduhoplovstva sa početkom u 13h, nakon čega će uslediti obilazak Muzeja i upoznavanje dece sa razvojem avijacije u Srbiji. Događaju će prisustvovati i učenici osnovnih škola iz Subotice, učesnici projekta "Fenix" i pobednici likovnog i tehničkog konkursa u sklopu manifestacije "III Šarićev vikend".

Nagrađeni radovi biće deo stalne postavke muzeja naredne godine, a tri najbolja rada iz svake kategorije biće poslata Međunarodnoj vazduhoplovnoj federaciji (FAI) za uče1ae u međunarodnom konkursu "Mladi umetnici 2011".

Pobednici konkursa na temu "50 godina letenja ljudi u svemir" su sledeći čeenici:

I grupa (7-10 godina)
1. Emilija Milević, OŠ "Vuk Karadžić" Eaeak
2. Bojana Antonijević, OŠ "10. Oktobar" Subotica
3. Nikolet Salai, OŠ "Petefi Šandor" Subotica
Specijalna nagrada za maštovitost - Dajana Pertet, OŠ "10. Oktobar" Subotica

II grupa (11-14 godina)

    Jana Rivković, OŠ "Ljuba Ne1ić" Zaječar
    Sofija Bojković, OŠ "Stevan Dukić" Beograd
    Aleksandra Tasić, OŠ "17. Oktobar" Jagodina

Specijalna nagrada - Ma1a Stojilković, OŠ "Nikola Tesla" Beograd
Specijalna nagrada za maštovitost:
1. Selena Rajović, OŠ "Stevan Dukić" Beograd
2. Lav Antićević, OŠ "Rade Drainac" Beograd
3. Simona Dorđevia, OŠ "Ljuba Nešić" Zaječar
Specijalna nagrada za umetnički utisak:

    Ivana Ivković, OŠ "Nikola Tesla" Beograd

III grupa (15-18 godina)

    Milan Milodanović, Poljoprivredna škola - Bačka Topola
    Natalija Kocić, Gimnazija "Bora Stanković" Ni1

Specijalna nagrada za najveći broj poslatih radova (ukupno 62) - OŠ "Nikola Tesla" Beograd.
Datum: 07.11.2011. Autor: Svetlana Dragićević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...