x

Održan plesni maraton u Bitef Art Cafe-u

Održan plesni maraton u Bitef Art Cafe-u Autor fotografije: Veljko Lalović

Nacionalni Les Mills prezenteri izazvali su u subotu uveče pripadnice lepšeg pola na plesni maraton u okviru trećeg Reebok X-Challenge treninga, a pet najizdržljivijih učesnica na kraju je pokazalo i najveću kreativnost na podijumu i tako osvojilo Reebok poklone.

Uz zvuke najvećih svetskih hitova u klubu „Bitef Art Cafe“ učesnice su tokom više od dva sata trajanja najpopularnijih Les Mills programa (BodyJam i Sh’bam) uspele da odgovore na mnoge plesne zadatke, koje su pred njima izvodili nacionalni Les Mills prezenteri: Renata Stanojević, Suzana Skenderoski, Bojana Tatić i Marijana Spasojević.

Trening je započeo Sh’bam programom koji je prema rečima Renate Stanojević poznat po tome da podiže raspoloženje, budi „zvezdu“ u svakom vežbaču i uz koji se lako zaboravlja činjenica da je trening u toku.

- I ovaj put devojke su pokazale koliko vole kardio trening pomoću koga najbolje oblikuju svoje telo, i koliko vole da plešu uz nove dance hitove, ali i uz remiks starih hitova i modernizovanih latino ritmova. Pokreti su uvek jednostavni, više puta ih ponavljamo tako da na kraju sa lakoćom izvodimo čitavu koreografiju – istakla je Renata Stanojević.

Nakon ovoga, po mišljenju mnogih najstrastvenijeg Les Mills programa, usledio je BodyJam trening sa fuzijom novih plesnih stilova.

-Atmosfera je dostigla vrhunac kada su se začuli taktovi najvećih House i Hip–Hop hitova. Zbog „street“ i „urban“ pokreta, zavodljivog ritma i osećaja koji izaziva ovakav trening vežbači su imali utisak kao da su na nekom muzičkom festivalu ili u nekom poznatom video spotu. Ovaj trening je zato toliko popularan, jer daje osećaj moći i snažno budi samopouzdanje – izjavila je Suzana Skenderoski.

Nakon više od dva sata intenzivnog plesa na podijumu su ostala dva plesna tima - „Beyonce“ i „JLo“ tim. Svojim plesnim koreografijama su se borile za titulu najboljih, a pobedio je „Beyonce“ tim i tom prilikom osvojio Reebok poklone. Svi zajedno su pokazali da je uz malo volje, pozitivne energije i kreativnosti moguće doživeti intenzivni trening i u nekoj drugačijoj atmosferi – u noćnom klubu uz ritam najboljih muzičkih hitova.


Datum: 29.06.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...