Zlato za srpski dvosed na 200 m na EP u Moskvi

Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili u zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara. Do titule prvaka Evrope Grujić i Novaković stigli su za 31.284 sekunde.

Srebrna medalja pripala je posadi Mađarske Benceu Horvatu i Mati Somolanjiju (31.332), dok je bronzanu medalju osvojila posada Nemačke Ronald Rauhe, Tom Libšer (31.384). O jačini konkurencije u dvosedu na 200 metara govori i podatak da je prvih osam posada kroz cilj prošlo u razmaku manjem od jedne sekunde.

Nikolina Moldovan zauzela je 4. mesto u finalu jednoseda na 200 metara u vremenu 41.016 sekundi. Zlato je pripalo reprezentativki Turske Lasmi Lijepi (40.792), srebro je osvojila Britanka Džes Voker (40.940), dok je bronzanu medalju osvojila Slovakinja Ivana Kmetova (41.000).

Marko Dragosavljević nije uspeo da odbrani dvostruku titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu jednoseda na 200 metara zauzeo 6. mesto u vremenu 35.172 sekunde. Zlato je osvojio Britanac Lijam Hit (34.412), srebro je pripalo Šveđaninu Peteru Meningu (34.872). Bronzanu medalju podelili su Letonac Aleksejs Runjancevs i Litvanac Ignas Navakauskas (35.072). Koliko je jaka konkurencija u sprintu jednosesa govori i činjenica da je prvih sedam takmičara kroz cilj prošlo u razmaku manjem od 8 desetinki rekunde.
Datum: 27.06.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...