Veslačka struka na okupu

U nedelju, 15. novembra 2015, na Institutu za međunarodnu politiku i privredu Veslački savez Srbije (VSS) je organizovao izuzetno posećeni i zanimljiv Trenerski licencni seminar. Seminar je otvorio generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović, koji je bio i moderator Seminara.

– U cilju stalne edukacije veslački trenera, a u skladu sa obavezom za organizacjiju Trenerskih licencnih seminara predavanja su protekla u odličnoj atmosferi. Predavači su se maksimalno potrudili da svoja znanja i iskustva prenesu na veslačke trenere, a pogotovo raduje to što je nakon svakog predavanja vođena konstruktivna diskusija. Iskustva stečena na ovom Seminaru biće iskorišćena za organizaciju narednog seminara u proleće 2016“, – kazao je Nebojša Jevremović.

Prvi je na scenu stupio član Selektorske komisije VSS Nebojša Ilić koji je održao odlično predavanje na temu „Model za postizanje i održavanje vrhunskog rezultata“. Nakon Ilića, trener veslačke reprezentacije Srbije Aleksandar Smiljanić predavao je na temu „Juniorski četverac bez kormilara, sezona 2014/2105 sa osvrtom na završne pripreme pred Evropsko i Svetsko prvenstvo za juniore“.

Dr Milan Mileusnić, član Medicinske komisije VSS održao je dva predavanja. Jedna njegova tema bila je „Osnove suplementacije sportista“, a druga „Antidoping edukacija“. Poslednje predavanje održao je dr Mirko Kantar, načelnik Odeljenja za sport Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, koji je predavao na temu „Sistem sporta u Republici Srbiji“.

Priznanja VSS Milošu Vasiću, Nenadu Beđiku i Nebojši Iliću

Nakon predavanja Veslački savez Srbije uručio je priznanja dvojcu bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i Nebojši Iliću za najbolju posadu, odnosno trenera u 2015. Vasić i Beđik su predvođeni Ilićem ove sezone osvojili bronze na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju, Svetskom kupu u Lucernu i Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu, gde su izvadili i „vizu“ za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Tim povodom prigodan govor održao je predsednik Izvršnog odbora VSS Darko Majstorović, dok su priznanja laureatima uručili potpredsednici VSS Zoran Jeftić i Nemanja Svjetličić.

Datum: 17.11.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...