x

Daljinskom regatom u Novom Sadu i zvanično završena veslačka sezona u Srbiji

Daljinskom regatom u Novom Sadu i zvanično završena veslačka sezona u Srbiji

U subotu, 17. oktobra 2015, u Novom Sadu i zvanično je završena veslačka sezona u Srbiji. U organizaciji Veslačkog kluba Danubius 1885 održano je poslednje takmičenje iz kalendara Veslačkog saveza Srbije za 2015. – Daljinska regata koja je okupila oko 150 veslača i veslačica pionirskog i kadetskog uzrasta iz osam klubova, sedam domaćih i jednog gostujućeg – hrvatskog Iktusa iz Osijeka. Gotovo tri sata kvalitetnog veslačkog sadržaja na Dunavu još jednom, ujedno poslednji put, ove sezone na najlepši mogući način promovisali su veslački sport. Zadovoljan organizacijom takmičenja bio je i prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić.

– Daljinska regata protekla je bez ikakvih problema i dobila je epitet vrlo uspešno organizovanog takmičenja. Najviše smo se pribojavali vremenskih uslova, međutim, vreme je bilo naš saveznik. Poslužilo nas je maksimalno pa su sve trke protekle u najboljem redu. Ovo takmičenje se još jednom pokazalo kao pun pogodak za veslački podmladak. Pioniri i kadeti su se još jednom pokazali u najlepšem svetlu, dokazavši da srpsko veslanje ne mora da brine za budućnost. Posle regate u klubu je organizovan tradicionalni pasulj, kao svojevrsno “treće poluvreme” ovog događaja – kazao je Ibročić i dodao – Daljinska regata je ujedno bila i poslednje kolo Dunavskog kupa u kojem je učestvovalo po dva kluba iz Srbije, Hrvatske i Mađarske – Danubius 1885. i Palić, Iktus i Vukovar, te Mohač i Baja. Posebno sam srećan zbog činjenice da je, nakon ove regate, četvrte u ovoj sezoni, u kojima se takmiče pioniri i kadeti u četverac skulu, Danubius 1885 i definitivno po ukupnom broju bodova postao najuspešniji klub. Zvanično proglašenje biće početkom novembra u Mohaču.

Inače, sa po tri zlatne i srebrne i dve bronzane Danubius 1885 je bio najuspešniji klub na Daljinskoj regati. Partizan je zauzeo drugo mesto sa jednim bronzanim odličjem manje od Danubiusa, dok je treći po uspešnosti bio Galeb sap o jednim zlatnim, srebrnim i bronzanim odličjem.

Datum: 18.10.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...