Italija nova trenažna destinacija veslača nakon Turske

Kandidati za sastav srpske veslačke reprezentacije punom parom se pripremaju za predstojeću sezonu, u kojoj će najveći i najznačajniji izazov biti Olimpijske igre u Riju početkom avgusta. Prvi ciklus priprema u 2016, s velikim uspehom, odrađen je na tri lokacije – Kojdžegizu (Turska), Kotoru (Crna Gora) i Parizu (Francuska). Po povratku naši veslači i veslačice nastavili su s treninzima u zemlji, a već u četvrtak, 11. februara, za neke sledi nova selidba. Miloš Vasić, Nenad Beđik i Radoje Đerić sa članom Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije odlazi u Pizu (Italija) gde će trenirati do 1. marta. Jovana Arsić, Ivana Filipović i seniorka B Milica Slijepčević sa trenerom Petrom Ibročićem, takođe sutra, odlaze na pripreme u Kotor iz kojeg se 13. februara s priprema vraćaju seniori B Dušan Slavnić, Zoran Rajić, Marko Ristić, Miloš Milićević i Uroš Dimitrijević i član Selektorske komisije VSS Dušan Kovačević.

Sa članom Selektorske komisije VSS Dejanom Guslovim na dvonedeljne pripreme u Sabaudiu (Italija) 15. februara odlaze Dušan Bogičević, Veselin Savić, Aleksandar Filipović i Nikola Stojić, dok bi u Korđenu (Italija) od 22. februara na pripreme trebalo da otputuju, ukoliko vremenski uslovi budu kako treba, Andrija Šljukić, Marko Marajnović, koji se potpuno oporavio posle povrede lakta, Igor Lucić i Jovan Popović sa trenerom reprezentacije Aleksandrom Ivkovićem. Iva Obradović i Ljiljana Jošić, koje su u januaru odradile pripreme u Kotoru, sa trenerom reprezentacije Sašom Mimićem radiće u narednom periodu u zemlji. Isto važi i za „lakiće“ Miloša Stanojevića, Petra Jovanovića, Marka Jošića i Nikolu Cvijetića, koji su se nedavno vratili sa desetodnevnih priprema u glavnom gradu Francuske, koje su odradili pod patronatom trenera Sedrika Tublana.

– Nastavljamo pripreme po planu i programu za ovaj period. Posle izbornih regata odredićemo sastav dvojca bez kormilara koji je, za sada, jedini isupunio normu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju. Nakon toga na osnovu kvaliteta i brzina odredićemo sastave ostalih čamaca koji će krajem maja pokušati da se Kvalifikacionoj regati u Lucernu domognu Igara u Riju – kazao je član selektorske komisije VSS Nebojša Ilić.

Inače, po Planu i programu rada seniorske veslačke reprezentacije prva izborna regata je 19. i 20. marta u Beogradu, druga je Internacionalna regata „Memorial Paolo D’Aloja“ u Piediluku od 1. do 3. aprila, a treća na Prvom svetskom kupu u Varezeu od 15. do 17. aprila. Prvo veliko takmičenje u ovoj godini biće Evropsko prvenstvo za seniore čiji će domaćin od 6. do 8. maja biti Brandenburg.


Datum: 11.02.2016. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...