Preko 400 veslača i veslačica iz četiri zemlje na Adi Ciganliji

Ovogodišnja Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda, koja će se održati 2. i 3. maja 2015. na Adi Ciganliji, okupiće preko 400 učesnika iz četiri zemlje, a biće i kriterijumska za srpske juniore za šampionat Starog kontinenta u Češkoj.

Samo dve nedelje pošto je Prvom regatom Kupa Srbije otvorena veslačka sezona u Srbiji Beograd će biti i domaćin prve međunarodne veslačke regate. U subotu i nedelju, 2. i 3. maja 2015, na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) održaće se tradicionalna Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda, s istorijom dugom više od tri decenije, koja će pored svih domaćih klubova okupiti i timove iz Hrvatske, Bugarske i Turske. Ova regata, koju s velikim uspehom organizuje Veslački savez Srbije (VSS) uz svesrdnu podršku Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda i Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“ i biće još jedna prilika da ljubitelji veslanja uživaju u svim čarima veslačkog sporta. Na Beogradskoj internacionalnoj regati – Trofeju Beograda takmičiće se sve uzrasne kategorije s tim što će se za Trofej našeg glavnog grada boriti samo veslački podmladak.

– Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda rasla je iz godine u godinu zauzevši značajno mesto u kalendaru međunarodnih veslačkih takmičenja. Po broju prijavljenih takmičara i posada ovogodišnja regata biće veoma masovna budući da će se za odličja na Adi boriti 247 posada sa preko 400 takmičara. Očekuju nas izuzetno zanimljive i neizvesne trke što je odlična preporuka za gledaoce da dođu u subotu i nedelju dođu na Adu Ciganliju u što većem broju. Što se tiče Veslačkog saveza Srbije ovo takmičenje će biti posebno značajno jer će predstavljati kriterijumsku regatu za sastav tima za Evropsko prvenstvo za juniore u češkim Račicama sredinom maja. Učestvovaće gotovo svi najbolji srpski juniori izuzev Ljiljane Jošić koja je, takoreći, već obezbedila svoje mesto u timu za Češku. Darovita veslačica Čuruga u petak je otputovala na Bled gde će sa Jovanom Stanivuk i trenerom Radivoj Mijatovim učestovati na desetodnevnom Razvojnom kampu Svetske veslačke federacije za veslačice, što je za naše dve veslačice i za Savez veliko priznanje – kazao je Nebojša Jevremović, generalni sekretar VSS i dodao – Koristim ovu priliku da se posebno zahvalim Gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i Javnom preduzeću „Ada Ciganlija“ na velikoj pomoći da se održio i ovogodišnja Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda.

Kvalifikacione trke oba dana takmičenja počinju u 9,30 časova. Finala u subotu startuju u 12,20 č, a u nedelju u 11,30 č. Pioniri će se takmičiti na deonici od 1.000 metara.

– U seniorskoj konkurenciji pod zastavom Srbije nastupiće jedino Jovana Arsić u ženskom skifu. Ona je propustila nedavnu, drugu, Izbornu regatu za sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo za seniore u Poznanju krajem maja pa će na ovom takmičenju to nadoknaditi. Imaće jaku konkurenciju budući da u Beograd, između ostalih, stiže i izvanredna hrvatska juniorka Teuta Stojaković. U organizacionom smislu potpuno smo spremni i siguran sam da će svi učesnici ovogodišneg BIR-a otići iz Beograda zadovoljni – istakao je Jevremović.

Datum: 02.05.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...