x

Preko 300 veslača i veslačica na Paliću

Preko 300 veslača i veslačica na Paliću
U subotu i nedelju, 4. i 5. jula 2015. na jezeru Palić 53. međunarodna veslačka regata „Vojvodina Open” okupiće preko 300 veslača iz četiri evropske zemlje – Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske

Veslački klub Palić uz pokroviteljstvo i u saradnji sa Veslačkim savezom Srbije i Veslačkim savezom Vojvodine, a uz pomoć Grada Subotice, Parka Palić, Javno-kominalnog preduzeća Subotičke pijace, Javno-komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, Javnog preduzeća Palić-Ludaš i Veterinarskog saveza Subotica u subotu i nedelju, 4. i 5. jula 2015, organizuje tradicionalnu međunarodnu veslačku regatu „Vojvodina Open“ koja će okupiti preko 300 veslača i veslačica iz četiri evropske zemlje. Pored Srbije među 20-tak klubova koji će imati predstavnike na predstojećoj regati na jezeru Palić biće i takmičari iz Hrvatske, Mađarske i Bugarske. Sve u svemu dovoljan razlog da regata „Vojvodina Open“, koja će se ove godine održati po 53. put, još jednom opravda epitet jednog od najznačajnijih i najjačih veslačkih takmičenja u našoj zemlji ali i šire.

Na dvodnevnom takmičenju ogledaće se veslači i veslačice u svim uzrasnim kategorijama i to u svim veslačkim disciplinama. Pripreme za ovaj događaj su odavno završene i Veslački klub Palić potpuno spremno dočekuje predstojeće takmičenje.

– Maksimalno smo se potrudili da u organizacionom smislu sve bude na najvišem mogućem nivou i da svi učesnici sa Palića odu zadovoljni. Ostaje samo da još posle večerašnjeg regatnog odbora, sudijskog „skenera“ staze i Svečanog sastanka Organizacionog odbora svi daju „zeleno svetlo“ za subotnji početak takmičenja. Ponosni smo što će Palić po 53. put biti domaćin ove veslačke regate, 15. po redu koja će imati međunarodni karakter. I ovogodišnje takmičenje će po kvalitetu biti izuzetno jako pošto dolazi mnogo odličnih veslača i veslačica. Učestvovaće gotovo svi klubovi koji tradicionalno dolaze na „Vojvodina Open“, a Palić će biti i poprište okršaja mnogobrojnih reprezentativaca iz četiri zemlje. Posebnu draž daće i to što će ovo biti i Izborna regata za državnog tima Srbije za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine u Plovdivu krajem jula. Takođe, i ove godine organizujemo trku univerzitetskih osmeraca kao i trke Dunavskog kupa – kazao je generalni sekretar Veslačkog kluba Palić i jedan od glavnih organizatora ovog takmičenja Vladimir Antić.

Antić „podvlači“ da će i se ove godine pored navijača na tribinama naći i mnogobrojni specijalni gosti.
– Dolazak na Palić su potvrdili konzuli ambasada Hrvatske i Mađarske u Beogradu, zamenik gradonačelnika Osijeka, kao i član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport Grada Subotice. Svi oni će učestovati i u ceremoniji dodele medalja. Takođe, na Paliću će u nedelju biti organizovan važan sastanak predstavnika Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine i Grada Subotice na kojem bi trebalo da učestvuje i gradonačelnik ovog grada. Povod su Evropsko univerzitetsko prvenstvo koje će biti održano na Paliću 2017. i izgradnja međunarodnog regatnog centra na ovom jezeru. Ovaj projekat je već zauzeo svoje mesto u master planu Subotice i Palića, a odlično je i to što je Veslački savez Srbije obećao deo sredstava za njegovu realizaciju. U svakom slučaju Palić će u budućnosti dobiti međunarodni regatni centar koji će mnogo značiti za razvoj veslanja kako na samom Paliću, tako i u čitavoj Srbiji, Mađarskoj i Hrvatskoj čiji veslači i veslačice moći mnogo ozbiljnije da se pripremaju na ovom mestu. Kada će on biti gotov najviše zavisi od novca, a jedan deo bi trebalo već da bude završen od početka Evropskog univerzitetskog prvenstva – ističe Antić.

Prvog dana kvalifikacione trke stratuju u 9 časova, a finala u 15 č. U nedelju kvalifikacije počinju u 9 časova, a finala od 14 č.

Datum: 04.07.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...