x

Prvi krug izbora za sastav srpskog veslačkog državnog tima

Prvi krug izbora za sastav srpskog veslačkog državnog tima
U petak, subotu i nedelju, 18, 19. i 20. marta 2016, na Savskom jezeru biće održana prva izborna regata za sastav srpske veslačke reprezentacije za nastupajuću sezonu. 

U petak program počinje u 14 časova, a na “meniju” su kvalifikacije za seniore u manjim čamcima – skifu i dvojcu bez kormilara. Dan kasnije od 10 časova su finalni okršaji u istim disciplinama, a plasman u druge trke obezbediće sve posade koje budu išle ispod pet sekundi u odnosu na prvoplasirane iz kvalifikacija. Seniorke će se takmičiti samo u dvojcu bez kormilara. 

U nedelju na Adi Cigalnili s početkom od 10 časova boriće se dubl skulovi i četverci bez kromilara. Inače, konkurencija će biti velika, pogotovu u dvojcu bez kormilara za veslače, jedinom čamcu koji se već kvalifikovao na Olimpijske igre u Riju. U ostalim disciplinama formiraće se posade za Olimpijsku kvalifikacionu regatu u Lucernu od 22. do 24. maja, poslednjoj prilici za plasman na najveći svetski sportki događaj u 2016. Inače, prvi veliki ovogodišnji izazov seniori i seniorke imaće od 6. do 8. maja kada će u Brandenburgu u Nemačkoj biti održano Evropsko prvenstvo.

Datum: 19.03.2016. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...