Veliki međunarodni uspeh srpskih juniora u badmintonu

 
 
Juniorska reprezentacija Srbije u uzrasnoj kategoriji do 15 godina u sastavu Luka Milić, Andrija Doder, Nataša Pavlović i Andrijana Stanković, predvođena pomoćnim trenerom reprezentacija Draganom Antićem, osvojila je bronzanu medalju na upravo završenom prestižnom evropskom timskom takmičenju 'U15 Pressbaum International 2012', održanom u Presbaumu (Austrija).
U kategoriji mlađih juniora, naši perspektivni i međunarodno priznati takmičari ukrstili su rekete sa igračima iz Italije, Rumunije, Češke, Slovačke i Austrije. Takmičenje u Austriji je bilo specifično po tome što se održavalo samo u ekipnoj konkurenciji gde se nakon prve i druge faze grupnog takmičenja vršilo konačno rangiranje ekipa. Svaki meč je činilo pet pojedinačnih: muški, ženski singl, muški, ženski i mešoviti parovi. Sistem takmičenja je omogućio timovima veliki broj mečeva što je bio jedan od osnovnih povoda za odlazak naših badmintonaca u Austriju.

Srpski reprezentativci su, u prvoj fazi takmičenja, savladali kolege iz Slovačke i Češke. U neizvesnim mečevima, nakon pobeda u ženskim konkurencijama i poraza u muškim, trijumf su doneli mešoviti parovi. U meču protiv takmičara iz Slovačke junaci su bili Luka Milić i Nataša Pavlović koji su savladali Hrusku i Minacovu rezultatom 2:1 (12:21, 21:10, 21:7). Protiv čeških takmičara Jara i Jarove, plasman među tri najbolje ekipe i medalju su Srbiji doneli Andrija Doder i Nataša Pavlović ubedljivom pobedom od 2:0 (21:17, 21:12). U razigravanju za konačan plasman, rumunski timovi, stariji po godinama i iskustvu, su bili bolji od našeg.

Mladi i perspektivni orlovi, članovi reprezentacije do 15 godina, aktivni su učesnici Programa Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivom 'Olimpijska tradicija' kojim su, pored badmintonaca, prepoznati sportski talenti u sinhronom plivanju, ritmičkoj gimnastici, mačevanju, stonom tenisu, jedriličarstvu i streličarstvu.

'Trijumf naših mladih badmintonaca je najlepši način da se završi veoma bogata i uspešna međunarodna i nacionalna sezona srpskog badmintona. Stankovićeva, Pavlovićeva, Milić i Doder, kao i pomoćni trener reprezentacija Dragan Antić, zaslužuju veliko priznanje za ovaj i ostale postignute izuzetne rezultate. Ova mlada generacija je već dugo na okupu i iz godine u godinu pomera granice. Krunu takmičarske 2012. godine reprezentacije Srbije uzrasta do 15 godina predstavlja Balkanijada koju će naš Savez organizovati od 28. do 30. avgusta u okviru Međunarodnog badminton kampa Karataš 2012' - izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom takmičenju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.
Datum: 03.07.2012. Autor: Predrag Vuković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...