x

Veliki međunarodni uspeh srpskih juniora u badmintonu

Veliki međunarodni uspeh srpskih juniora u badmintonu
Juniorska reprezentacija Srbije u uzrasnoj kategoriji do 15 godina u sastavu Luka Milić, Andrija Doder, Nataša Pavlović i Andrijana Stanković, predvođena pomoćnim trenerom reprezentacija Draganom Antićem, osvojila je bronzanu medalju na upravo završenom prestižnom evropskom timskom takmičenju 'U15 Pressbaum International 2012', održanom u Presbaumu (Austrija).
U kategoriji mlađih juniora, naši perspektivni i međunarodno priznati takmičari ukrstili su rekete sa igračima iz Italije, Rumunije, Češke, Slovačke i Austrije. Takmičenje u Austriji je bilo specifično po tome što se održavalo samo u ekipnoj konkurenciji gde se nakon prve i druge faze grupnog takmičenja vršilo konačno rangiranje ekipa. Svaki meč je činilo pet pojedinačnih: muški, ženski singl, muški, ženski i mešoviti parovi. Sistem takmičenja je omogućio timovima veliki broj mečeva što je bio jedan od osnovnih povoda za odlazak naših badmintonaca u Austriju.

Srpski reprezentativci su, u prvoj fazi takmičenja, savladali kolege iz Slovačke i Češke. U neizvesnim mečevima, nakon pobeda u ženskim konkurencijama i poraza u muškim, trijumf su doneli mešoviti parovi. U meču protiv takmičara iz Slovačke junaci su bili Luka Milić i Nataša Pavlović koji su savladali Hrusku i Minacovu rezultatom 2:1 (12:21, 21:10, 21:7). Protiv čeških takmičara Jara i Jarove, plasman među tri najbolje ekipe i medalju su Srbiji doneli Andrija Doder i Nataša Pavlović ubedljivom pobedom od 2:0 (21:17, 21:12). U razigravanju za konačan plasman, rumunski timovi, stariji po godinama i iskustvu, su bili bolji od našeg.

Mladi i perspektivni orlovi, članovi reprezentacije do 15 godina, aktivni su učesnici Programa Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivom 'Olimpijska tradicija' kojim su, pored badmintonaca, prepoznati sportski talenti u sinhronom plivanju, ritmičkoj gimnastici, mačevanju, stonom tenisu, jedriličarstvu i streličarstvu.

'Trijumf naših mladih badmintonaca je najlepši način da se završi veoma bogata i uspešna međunarodna i nacionalna sezona srpskog badmintona. Stankovićeva, Pavlovićeva, Milić i Doder, kao i pomoćni trener reprezentacija Dragan Antić, zaslužuju veliko priznanje za ovaj i ostale postignute izuzetne rezultate. Ova mlada generacija je već dugo na okupu i iz godine u godinu pomera granice. Krunu takmičarske 2012. godine reprezentacije Srbije uzrasta do 15 godina predstavlja Balkanijada koju će naš Savez organizovati od 28. do 30. avgusta u okviru Međunarodnog badminton kampa Karataš 2012' - izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom takmičenju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.
Datum: 03.07.2012. Autor: Predrag Vuković

PROČITAJTE JOŠ...