x

Beograd očekuje najmasovniju trku

Beograd očekuje najmasovniju trku
U Skupštini grada Beograda, pred velikim brojem predstavnika medija, svi učesnici, u organizaciji 25. jubilarnog Beogradskog maratona, kao i partneri i sponzori, složili su se da je ova manifestacija najlepšu razglednica koja iz glavnog grada ide u svet.

- Želim da vam prenesem zadovoljstvo svih koji su uključeni u organizaciju najveće sportske manifestacije grada Beograda. Pripreme su i ovog puta obavljene na pravi način i očekujemo najmasovniju trku dosad - rekao je Aca Kovačević, gradski sekretar za sport u ime Skupštine grada, pokrovitelja Beogradskog maratona.

Već 10 godina uz maraton je Delta Generali osiguranje.
- Čestitam svima na ovako važnom jubileju jer svi dobro znamo koliko Beogradski maraton doprinosi imidžu Beograda i naše zemlje. Mi smo pre šest godina formirali nagradni fond za obaranje rekorda, od svetskog rekorda do rekorda staze za domaće polumaratonce i maratonce, čime pružamo podršku našim atletičarima. Uz to osiguravamo sve učesnike, a među njima biće i naši zaposleni koji će trčati u humanitarne svrhe sa nabavku opreme Košarkaškom klubu Ikar iz Gornjeg Milanovca koji okuplja i decu sa fizičkim i psihičkim nedostacima - rekla je Nataša Đorđević, direktor sektora za odnose s javnošću Delta Generali osiguranja.

Najduži sponzorski staž ima nacionalni prevoznik "Jat", koji je od prvog maratona 1988. uz beogradske maratonce, a među najnovijim sponzorima je "Samsung" koji je baš te 1988. počeo saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom kao sponzor Olimpijskih igara u Seulu.
- Mi podržavamo "Srbija open" i Svetski kup u veslanju , a kao kompaniji važno nam je što saradnjom sa Beogradskim maratonom možemo da razvijemo posebnu aplikaciju za mobilne telefone i televizore i omogućimo trkačima da se bolje pripreme za buduće trke - rekao je Saša Marjanović, regionalni direktor "Samsunga".

Beogradskom maratonu za jubilej pridružio se "Imlek", jedina gradska mlekara, koja se. kako je istakla Nevena Veselinović, kao i Beogradski maraton zalaže za zdrav život. Kopču s maratonom NIS Srbija, rekla je Sanja Lubardić, našla je u svom programu "Energija sporta" i u ovogodišnjem sloganu maratona "Možemo svi". To će dokazati i pripadnici komunalne policije, najavila je načelnik Gorjana Obrenović, jer će svoje predstavnike imati i u polumaratonu i u Trci zadovoljstva na 5 km.

Na maratonu redovno učestvuju zaposleni u Opštini Vračar i trče u humanitarsne svrhe:
- Beogradski maraton je praznik zdravlja i sporta i mi smo pre tri godine trčali za prvu banku humanog mleka na ovim prostorima. I ovog puta prikupljena sredstva ustupićemo Institutu za neonatologiju za nabavku 30 pulsnih oksimetara da se nivo kiseonika u krvi naših najmlađih sugrađana više ne meri na traumatičan način. Ovog puta tim Opštine Vračar biće pojačan jer će nam se pridružiti Aleksandar Šapić i Božidar Đelić - rekao je predsednik Opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

Beogradski maraton i ovog puta biće uključen u kandidaturu Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. rekao je Aleksandar Peković, predsednik Organizacionog odbora za kandidaturu, dodajući da je Atina, bivša prestonica i 11. glavni grad koji je podržao kandidaturu Beograda, poslala svog trkača na 25. beogradski maraton. Značaj Beogradskog maratona za turizam istakao je Dejan Veselinov, predsednik Turističke organizacije Beograda navodeći da svaka prezentacija turističke ponude našeg glavnog grada u inostranstvu obavezno sadrži fotografije i snimke maratona. 
Datum: 19.04.2012. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...