x

Izveštaj sa Evropskog kupa u parabiciklizmu 2012

Izveštaj sa Evropskog kupa u parabiciklizmu 2012
Dana 22. i 23. septembra na stazi Ušće u Beogradu održana je biciklistička trka - Evropski kup P1 za osobe sa invaliditetom pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji Biciklističkog saveza osoba sa invaliditetom Srbije.

U trci je učestvovalo  54 takmičara iz 9 zemalja. Najbrojnija ekipa na kupu je bila Ruska reprezentacija sa 10 takmičara, koja je ujedno i prvi put učestvovala na Evropskom kupu u Beogradu. Osim zemlje domaćina, na Evropskom kupu su učestvovale i Italija, Hrvatska, Rusija, Grčka, Slovačka, Poljska, Češka i Crna Gora. Najmlađi takmičari na kupu su bili Mihajlo Radovanović iz kluba "Jednota" Šid sa samo 14 godina i Danilo Gojković iz Crne Gore sa 16 godina.

Prvog dana je vožena drumska trka a reprezantitivci Srbije su postigli sledeće rezultate: kategorija MC1 - Miloš Glavonjić - prvo mesto, kategorija MC3 - Dušan Veršić -prvo mesto, kategorija M&BVI ( slepe i slabovide osobe ) - Milan Petrović - četvrto  mesto, Danijela Jovanović u kategoriji WS2 prvo mesto, Stefan Djukelić u kategoriji MC5 prvo mesto, Zoran Radukić u kategoriji WH3 prvo mesto i naš najmlađi takmičar koji ima samo 14 godina Mihajlo Radovanović u kategoriji MC1 treće mesto.

Drugog dana, vožen je hronometar. U kategoriji MC3 Dušan Versić je bio prvi, Stefan Đukelić takodje prvo mesto,  u kategoriji za slepa i slabovida lica MB&VI Milan Petrovic-četvrto mesto, Danijela Jovanović prvo mesto, Zoran Radukić prvo mesto, Stefan Đukelić prvo mesto a naš najmladji takmičar Mihajlo Radovanović je bio drugi.

Savez duguje veliku zahvalnost Skupštini grada Beograda - Sekretarijatu za sport i omladinu i Sekretarijatu za saobraćaj.
Datum: 25.09.2012. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...