x

Strelci žedni u Mariboru

Strelci žedni u Mariboru
U Maribor na Prvenstvo Evrope MK oružjem, doputovala je prva grupa srpskih strelaca, deo sudijskog tima  i mala, ali odabrana, četa novinara.

Stigle su tri selekcije puškom, obe seniorske i ženska juniorska sa stručnim štabovima. Već nedelju dana u Maribour je srpski sudija Nikola Marić, član žirija za klasifikaciju na Šampionatu Evrope. Glavni sudija na 25 metara je Mitja Grgić  a njegov pomoćnik je  Petar Podraščić.

Dočekala ih je velika vrućina i svi strelci se žale što i na jednom strelištu nema automata za hladnu vodu jer se teško podnosi žeđ u  kožnom odelu za pušku a svi su požurili da treniraju, jer je u nedelju bio jedini otvoreni trening.
- Prema prognozi, do idućeg četvrka biće velika vrućina što svakako ne ide na ruku strelcima a ni nama na vatrenoj liniji – kaže istaknuti srpski sudija Nikola Marić koji je u velikom poslu jer mora da pripremi sve startne liste.- Grgić i Podraščić kontrolišu i proveravaju mete na strelištu za 25 metara. Sve mora da bude pod konac kada počnu takmičenja u utorak.

Na vatrenu liniju u utorak 22. jula izaći će ženske reprezentacije u disciplini MK puška trostav -seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksmović („Akademija Maksimović“) i Jelena Živković (Jagodina) i juniorke: Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović (Novi Sad) i Nevena Armuš („Čika Mata“). Podeliće se ekipne i pojedinačne medalje i finala su u 12,30 (jurniorke) i 15,30 (seniorke).

Seniori će gađati eliminacije MK puškom 60 metaka ležeći koje će se računati za ekipne medalje. U ekipi su Milenko Sebić (C. zvezda), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i Stevan Pletikosić („Čika Mata“). Ukoliko prođu eliminacije, idu u pojedinačne kvalifikcije u sredu gde će se boriti za medalje i tri olimpijske vize.

U stručnom timu su sportski direktor SSS Srećko  Pejovića kao i treneri Dragan Donević, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić, Goran Mikec, Momir Spasojević, lekar dr Slaviša Jovanović.

U disciplini skit za seniore gađaće u utorak dva srpska strelca Goran Stojadinović i Jovan Amanović prvih 75 golubova. Drugih 50 golubova i finale je u sredu. 

Datum: 20.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...