Kadetska rukometna reprezentacije Srbije odputovala u Katar

Kadetska reprezentacija Srbije otputovala je u Katar, gde ih od 28. do 30. jula 2015. godine očekuje turnir na kome pored domaćina učestvuju i selekcije Španije i Tunisa. Trenerski tandem Nikola Marković i Srđan Rundić, na put je poveo 16 igrača od kojih očekuju da pruže maksimum pred put u Rusiju, gde ih od 16. do 21. avgusta očekuje Svetsko prvenstvo.

-Ovo je poslednja provera pred svetski šampionat u Rusiji – rekao je trener Nikola Marković. – Mečevi sa Španijom, Katarom i Tunisom poslužiće nam da se još bolje uigramo i spremimo kako odbranu, tako i definišemo akcije koje ćemo igrati u napadu. Ovaj turnir će nam poslužiti da kada se vratimo još pokušamo da u tri dana otklonimo greške koje budu postojale. 

Po povratku iz Katara ostaje vam malo vremena, jer već 5. avgusta letite u Jekaterinburg gde nas očekuju rivali u grupi ’A’. Šta možemo očekivati od kadeta na prvenstvu sveta?

-Tek posle ove akcije imaću jasniju sliku tima, a naravno i postaviti ambicije na prvenstvu. Svi igrači će dobiti priliku da pokažu koliko u ovom trenutku mogu. Moram da kažem, da je ova reprezentacija dobar kolektiv, gde nemamo "zvezdu" i svi su jako disciplinovani i posvećeni treninzima i ostalim aktivnostima koje radimo. To mi daje nadu da možemo mnogo u Rusiji – rekao je na kraju Nikola Marković.

Trener Marković na put je poveo 16 igrača: Nikolu Kurteša, Luku Stanojlovića, Marka Jurakića, Stefana Sunajka, Aleksu Kljajića, Stefana Ranisavljevića, Stefana Damjanovića, Luku Stojanovića, Milana Potparu, Aleksandra Milićevića, Spasoja Gačevića, Nikolu Arsenića, Nemanju Ratkovića, Martina Kilibardau Vukašina Rakociju i Milomira Radovanovića. U stručnom štabu su: Zoran Tijanić, Nikola Marković, Srđan Rundić, Miloš Knežević i Mazlam Džemalioski. 

Svetsko prvenstvo na programu je od 8. do 21. avgusta 2015 u Rusiji, a naši kadeti nalaze se u grupi ’A’ sa selekcijama Švedske, Koreje, Mađarske, Poljske i Čilea.

Raspored utakmica:
  • 28. jul 2015 – Srbija - Španija od 16,15
  • 29. jul 2015 – Srbija – Katar od 17,45  
  • 30. jula 2015 – Srbija – Tunis od 16,15 

Datum: 27.07.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...