x

Kadetska rukometna reprezentacije Srbije odputovala u Katar

Kadetska rukometna reprezentacije Srbije odputovala u Katar
Kadetska reprezentacija Srbije otputovala je u Katar, gde ih od 28. do 30. jula 2015. godine očekuje turnir na kome pored domaćina učestvuju i selekcije Španije i Tunisa. Trenerski tandem Nikola Marković i Srđan Rundić, na put je poveo 16 igrača od kojih očekuju da pruže maksimum pred put u Rusiju, gde ih od 16. do 21. avgusta očekuje Svetsko prvenstvo.

-Ovo je poslednja provera pred svetski šampionat u Rusiji – rekao je trener Nikola Marković. – Mečevi sa Španijom, Katarom i Tunisom poslužiće nam da se još bolje uigramo i spremimo kako odbranu, tako i definišemo akcije koje ćemo igrati u napadu. Ovaj turnir će nam poslužiti da kada se vratimo još pokušamo da u tri dana otklonimo greške koje budu postojale. 

Po povratku iz Katara ostaje vam malo vremena, jer već 5. avgusta letite u Jekaterinburg gde nas očekuju rivali u grupi ’A’. Šta možemo očekivati od kadeta na prvenstvu sveta?

-Tek posle ove akcije imaću jasniju sliku tima, a naravno i postaviti ambicije na prvenstvu. Svi igrači će dobiti priliku da pokažu koliko u ovom trenutku mogu. Moram da kažem, da je ova reprezentacija dobar kolektiv, gde nemamo "zvezdu" i svi su jako disciplinovani i posvećeni treninzima i ostalim aktivnostima koje radimo. To mi daje nadu da možemo mnogo u Rusiji – rekao je na kraju Nikola Marković.

Trener Marković na put je poveo 16 igrača: Nikolu Kurteša, Luku Stanojlovića, Marka Jurakića, Stefana Sunajka, Aleksu Kljajića, Stefana Ranisavljevića, Stefana Damjanovića, Luku Stojanovića, Milana Potparu, Aleksandra Milićevića, Spasoja Gačevića, Nikolu Arsenića, Nemanju Ratkovića, Martina Kilibardau Vukašina Rakociju i Milomira Radovanovića. U stručnom štabu su: Zoran Tijanić, Nikola Marković, Srđan Rundić, Miloš Knežević i Mazlam Džemalioski. 

Svetsko prvenstvo na programu je od 8. do 21. avgusta 2015 u Rusiji, a naši kadeti nalaze se u grupi ’A’ sa selekcijama Švedske, Koreje, Mađarske, Poljske i Čilea.

Raspored utakmica:
  • 28. jul 2015 – Srbija - Španija od 16,15
  • 29. jul 2015 – Srbija – Katar od 17,45  
  • 30. jula 2015 – Srbija – Tunis od 16,15 

Datum: 27.07.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...