x

Kadetska reprezentacija Srbije završava II fazu prirpema pred SP u Rusiji

Kadetska reprezentacija Srbije završava II fazu prirpema pred SP u Rusiji
Kadetska reprezentacija Srbije predvođena trenerima Nikolom Markovićem i Srđanom Rundićem nalazi se u Kragujevcu gde će do 25. jula 2015. godine odraditi drugu fazu priprema za Svetsko prvenstvo koje se igra u Rusiji. U hotelu ’’ Šumarice’’ nalazi se 16 rukometaša, a u utorak treba da se priključi Stefan Ranisavljević, koji ima povredu desnog ramena.

-Stefan vuče povredu već dugo, a obnovio ju je na treningu u Beogradu kada se sudario sa saigračem – kaže trener Nikola Marković. –Zato sam pozvao Vukašina Vorkapića desno krilo ekipe SC. ’’Voždovac 2012’’, a Stefana Damjanović ću prebaciti na desnog beka. Ukoliko Ranisavljević dobije zeleno svetlo od doktora da može daa nastavi pripreme, pred turnir u Kataru spisak ću skratiti za jedno ime.

Šta ćete raditi do 25. jula do kada je planiran ostanak u Kragujevcu?
-Radićemo dosta na odbrani, naravno i taktiku za napad, da spremni dočekamo turnir u Kataru gde očekujemo da naši rivali igraju duboke zone. Sve će to biti priprema za meč drugog kola Svetskog prvenstva kada nas očekuje Južna Koreja koja je karakteristična po dubokim odbranama.  Uvežbavaćemo i raditi da što bolje ukonponujemo zonu 6-0, koja će biti naše najjače oružje. U sredu je planirano da odigamo utamicu između sebe i tako spremni dočekamo turnir u Dohi, gde nas očekuju mečevi sa Španijom, domaćinom i Tunisom od 26. do 31. jula – rekao je na kraju trener Nikola Marković.

Svetsko prvenstvo za kadete na programu je od 8. do 21. avgusta u Jekaterinburgu, a naši kadeti su u „A“ grupi sa Švedskom, Korejom, Mađarskom, Poljskom i Čileom. 
 
Datum: 22.07.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...