x

Srpski rukometni timovi dobili rivale u evrokupovima

Srpski rukometni timovi dobili rivale u evrokupovima
Sedam srpskih timova dobilo je rivale na startu evropske sezone. Žrebom u Beču određeni su parovi u dva muška i tri ženska evropska kupa.

Subotički Spartak će se u drugom kolu Kupa EHF sastati sa boljim iz duela belgijskog Haselta i turskog Kajzerija.

U Čelendž Kupu, Radnički iz Kragujevca će u drugom kolu igrati sa Kastriotijem iz Uroševca, a za očekivati je da Kragujevčani u trećem kolu odmere snage sa bugarskom Dobrudžom.

Što se tiče Metaloplastike iz Šapca, ona će krenuti od trećeg kola, a rival Šapčanima će biti bolji iz duela bugarske Lokomotive iz Varne i belgiskog Vizea.

Mečevi drugog kola su na programu 10/11. oktobra i sedam dana kasnije, dok će treće kolo biti odigrano 21/22. novembra, odnosno, vikend kasnije.

Što se naših ženskih predstavnika tiče, niška Naisa će se u drugom kolu Kupa EHF sastati sa grčkom Patrom.

Jagodina će u trećem kolu Kupa pobednika Kupova igrati sa drugoplasiranom ekipom sa kvalifikacionog turnira EHF Lige šampiona na kome učestvuju i naše šampionke, rukometašice Radničkog iz Kragujevca, uz mađarski Đer, norveški Glasverkt i holandski Dalfsen.

U trećem kolu Čelendž Kupa, Knjaz Miloš iz Aranđelovca će igrati protiv islandskog Vestmanejara, dok će novosadska Minakva svog protivnika u četvrtom kolu dobiti naknadno.

Datum: 22.07.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...