x

Marija Aničić i Novica Petrović pobednici Smederevskog kupa

Marija Aničić i Novica Petrović pobednici Smederevskog kupa
Marija Aničić strelac  ekipe “Nju pres” i Novica Petrović, član selekcije Kore - Mig osvojili su prva mesta u četvrtom “Smederevskom kupu” u gađanju serijskom vazdušnom puškom na strelištu družine Smederevo.

Marija Aničić slavila je ubedljivo sa 172 kruga isred drugarce iz ekipe “Nju pres” Jelene Tasić (168) i Marine Vasić iz Elektromorave (156). Novica Petrović je morao da raspucava za zlato jer je sa Novicom Popovićem iz ekipe Elektromorave na kraju finala imao po 183 kruga. Odlučivala je dodatna dijabola. Petrović je pogodio centar, Popović devetku  i titula je pripala Novici Petroviću.

Četvrta mesta i drvene medalje, koje se od prošle godine dodeljuju na “Smederevskoj ligi” i “Smederevskom kupu”, osvojili su Milica Luković (“Nju pres”) i Saša Ilić (Kore - Mig).

Gađalo se u papirnate mete, 20 hitaca, na cele krugove, na ispadanje. 

Medalje, pehare i diplome uručivali su Ljiljana Adžić, predsednik Streljačkog kluba "Heroj Srba" i Milutin Jovanović, član Upravnog odbora Streljačke družine "Smederevo".

Konferansije finalnih borbi bio je Boban Mrinković, sekretar i trener Streljačke družine "Smederevo".

Medalje i pehari uručeni su i najboljim pojedincima i ekipama, a diplome za učešće dobili su svi učesnici “Smederevske lige”. U finale za “Smederevski kup” plasiralo se po osam najboljih seniorki i seniora na osnovu pet najboljih rezultata iz sedam kola “Smederevske lige”.

Datum: 05.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...