x

Jelena Tasić i Novica Petrović najbolji u Smederevskoj ligi

Jelena Tasić i Novica Petrović najbolji u Smederevskoj ligi
Jelena Tasić strelac ekipe “Nju pres” osvojila je prvo mesto u Smederevskoj ligi u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, dok je Novica Petrović (Kore Mig) sedmi put pobedio u ovom takmičenju koje su organizvali vredni streljački radnici družine Smederevo. 

U ekipnoj konkurenciji slavile su  takmičarke “Nju presa” i takmičari ekipe “Kore Mig”.
Finale Smederevske lige u streljaštvu za četvrti Smederevski kup održaće se 3. maja od 16 časova na strelištu u sportskoj hali, gađaće se na ispadanje, samo finale, sa papirnatim metama i na pune krugove.

U poslednjem, sedmom kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu, pobedile su seniorke „Nju presa” i pojedinačno osvojile prva tri mesta. Sa visokim rezultatom od 181 kruga prva dva mesta ponovo su osvojile Jelena Tasić i Marija Aničić. Tasićeva je imala bolju poslednju seriju od Aničićeve. Treće mesto pripalo je trećoj članici njihove ekipe, Milici Luković sa 166 krugova. Ekipno seniroke „Nju presa” trijumfovale su više nego ubedljivo sa 528 krugova ispred ekipe „Železare“ sa 479 krugova. Treća je bila ekipa ZC „Sveti Luka“ sa 451 krugom, četvrta „Vodovoda“ sa 427 krugova, peta „Heroj Srbe“ sa 329 krugova. 

Kod seniora Novica Petrović ponovo je sjajno gađao i pobedio sa izvanredna 192 kruga (99 i 93). Drugi je sa 187 krugova bio Borivoje Provčin, član ekipe Prijatelji Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine (Prijatelji NSGNM). Treće mesto osvojio je Novica Popović iz ekipe „Elektromorave“ sa 180 krugova. Najbolji ekipni rezultat imale su „Kore-Mig“ sa 547 krugova. Drugi su bili „Prijatelji NSGNM“ sa 529 krugova, treći „Želvoz“ sa 522 kruga, četvrti „Treneri“ sa 499 krugova, šesta „Železara“ sa 487 krugova, sedmi „Vodovod“ sa 476 krugova, osmi „Premil“ sa 438 krugova, deveta Sportska hala sa 339 krugova i deseta „Elektromorava“ sa 180 krugova.

U poslednjem sedmom kolu gađalo je ukupno 46 seniora i seniorki. Van konkurencije u obe kategorije učestvovali su strelci Streljačkog kluba „Aranđelovac“ i srednjoškolci iz Smedereva.

U generalnom plasmanu, kada su odbijena po dva najslabija rezultata iz dva kola (računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola) u konkurenciji seniorki u Sedmoj smederevskoj ligi u streljaštvu pobedila je Jelena Tasić sa 898 kruga, četiri više od Marije Aničić (obe “Nju pres”). Treće mesto i bronzanu medalju osvojila je Marija Simić („Heroj Srba“) sa 878 krugova. Drvena medalja za četvrto mesto, koja se od prošle godine, dodeljuje na Smederevskoj ligi i kupu, biće uručena Marini Vasić iz „Železare“ sa 844 kruga. 

Novica Petrović (Kore MIG)je i sedmi put pobednik lige, u konkurenciji seniora, sa apsolutno najboljim rezultatom do sada – 950 krugova. Drugi je Borivoje Provčin (Prijatelji NSGNM) sa 926 krugova, a bronzu je sa 911 krugova osvojio Nikola Simić koji gađa za „Želvoz“. Drvena medalja ove godine ide u ruke Novici Popoviću iz „Elektromorave“ sa 904 kruga. 

U finale seniorki za četvrti Smederevski kup plasirale su se još i Milica Dragić („Železara“), Milica Luković („Nju pres”),  Marija Branković („Heroj Srba“) i Vinka Cvetković („Železara“), kao i seniori Radoslav Mirković („Kore-Mig“), Goran Nikolčević („Želvoz“), Saša Ilić („Kore-Mig“) i Dejan Adamović („Železara“).

Za ekipni plasman računalo se šest najboljih rezultata iz sedam kola. Pobednik lige u kategoriji seniorki je ekipa „Nju pres” sa 26 bodova. U istom sastavu ova ekipa je trujumfovala i prošle godine kada su učestvale  pod imenom „Prijatelji NSGNM“. Drugo mesto  je pripala ekipi „Železare“ sa samo bodom manje. Treća je ekipa „Heroj Srbe“ sa 14 bodova. Bod manje na četvrtom mestu ima ZC „Sveti Luka“, peta je ekipa JKP „Vodovoda“ sa osam bodova, a poslednja šesta Osnovnog suda sa tri boda.

Kod seniora novi-stari pobednik lige je ekipa „Kore-Mig“ koja je sakupila 50 bodova. Drugo mesto je osvojio „Želvoz“ sa 47 bodova, a treće „Prijatelji NSGNM“ sa 41 bodom. Četvrti su „Treneri“ sa 36 bodova, peta „Železara“ sa 30 bodova. Na šestom mestu je „Elektromorava“ sa 20 bodova, sedmi je „Premil“ sa 19 bodova, osma „Sportska hala“ sa 14 bodova, deveti „Vodovod“ sa devet bodova, deseti Osnovni sud sa sedam bodova i poslednji, 11. ZC „Sveti Luka“ sa tri boda. 

Datum: 28.04.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...